Сирний пиріг з ягодами
від Denzhyttya
30 Серпня, 2021
Процес приготування дуже простий, а в результаті у вас вийде чудова пишна випічка, яку подають до чаю або молока. Ягідний пиріг формується у вигляді човників з начинкою, які викладаються в круглу форму і випікаються як одне ціле. Готовий десерт розбирається на окремі маленькі пиріжки, Тому нарізка не знадобиться. Інгредієнтів вам вистачить аж на два пирога, за бажанням можете зменшити кількість продуктів вдвічі.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 550 г
- молоко 220 мл
- Вершкове масло 75 г
- Соняшникова олія 25 г
- яйце 2 шт.
- дріжджі 7 г
- цукор 6 ст. л.
- сіль 1 ч. л.
- Сир 400 г
- ягоди за смаком
- Цукрова пудра за смаком
Приготування:
- У гаряче молоко додайте 3 ст. л. цукру і 1 ч. л. солі, ретельно розмішайте до розчинення. Розм’якшене вершкове масло і соняшникову олію додайте в молоко і залиште розпускатися.
- В окрему глибоку миску просійте пшеничну муку, всипте 7 г сухих дріжджів, перемішайте, зробіть поглиблення в борошні і влийте теплу молочно-масляну суміш. Вбийте 1 яйце і замісити в мисці м’яке дріжджове тісто.
- Присипте робочу поверхню борошном і гарненько вимісіть тісто руками протягом 7-10 хвилин до гладкого і однорідного стану. Змастіть миску рослинним маслом, покладіть тісто, накрийте плівкою і залиште в теплі на півтори години до збільшення об’єму.
- Змішайте м’який сир з 2 ст. л. цукру і яєчним жовтком. Білок злегка збийте виделкою. Тісто, що підійшло гарн вимісіть і дайте ще 10 хвилин відпочити.
- Круглу форму для випічки діаметром 29 см змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Розкачайте тісто в великий пласт товщиною 0,5 см, за допомогою склянки видавіть кола. Обрізки зберіть, скачайте в коло і відкладіть.
- Круглі заготовки змастіть яєчним білком, викладіть по повній чайній ложці сирної начинки, скріпіть краї тіста, залишивши центр відкритим. Отримані човники викладіть у форму для випічки, зверху на начинку викладіть ягоди або будь-які фрукти. Накрийте плівкою і залиште в теплі на 30 хвилин для вистоювання, за цей час тісто збільшиться ще в півтора рази.
- Обрізки тіста розкачайте, зробіть круглі заготовки за допомогою склянки, викладіть начинку, фрукти і заповніть другу форму для випічки. Накрийте і дайте настоятися 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пироги по черзі протягом 35-40 хвилин до появи рум’яної скоринки. Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Свіжоспечений пиріг з сиром і ягодами можна злегка змастити вершковим маслом для пом’якшення скоринки. Такий гарний і апетитний десерт просто не може не сподобатися, тому швидше за кличте домочадців на дегустацію. Поки вони будуть доїдати перший пиріг, ви спокійно можете насолодитися другим!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya