Сирний торт з персиками без випічки
23 Жовтня, 2022
Готую дуже ніжний та ароматний сирний торт з персиками без випічки. У торті повністю відсутнsq глютен з огляду на те, що рецепт торта, виготовляється без застосування борошна, що значною мірою спрощує і прискорює процес приготування цього десерту. Сирний торт з персиками виходить настільки смачний і легкий, що однієї порції буде мало. Всі інгредієнти підібрані у кращій комбінації та відмінно поєднуються у цьому десерті.
Інгредієнти:
- Сир жирний – 800 г.
- Згущене молоко – 380 г
- Персики – 400 г
- Желатин – 20 г
- Вода – 120 г.
- Ванільний екстракт ½ ч.л.
Загальний вихід готового виробу складає 1,5 кг.
Приготування:
- Попередньо желатин замочую у холодній воді. Перемішую ложки інгредієнти. Залишаю для набухання.
- Роз’ємне кільце 20 сантиметрів, обтягнув харчовою плівкою, сформувавши стійке дно, заправивши харчову плівку всередину кільця. Вставляю ацетатну стрічку. За відсутності ацетатної стрічки можна обійтися без неї.
- У жирний сир додаю згущене молоко та ванільний екстракт. Ретельно пробиваю блендером до однорідної, сирної суміші.
- Не вимішані залишки знімаю зі стінки чаші силіконовою лопаткою. Остаточно пробиваю блендером до однорідності.
- Ось така гладка та глянсова, сирна основа на торт вийшла.
- У сирну суміш вливаю розігрітий до гарячого стану желатин. Перемішую на високих оборотах міксера.
- Додаю нарізані на кубики персики. Швидкими рухами перемішую інгредієнти, щоб желатин не встиг ущільнити сирну суміш.
- Вкладаю все сирне суфле всередину кільця.
- Поступово розподіляю суфле по всій площі форми силіконовою лопаткою. Забираю форму з тортом у холодильник, мінімум на 5 годин для стабілізації сирного суфле.
- Після охолодження відкріплюю харчову плівку із форми. Витягаю кільце.
- Знімаю ацетатну стрічку. Зверху встановлюю підкладку та перевертаю конструкцію зверху вниз.
- Забираю дошку і остаточно витягаю харчову плівку.
Сирний торт з персиками, це настільки смачний десерт, що однієї порції точно буде мало. Приємним бонусом буде те, що він не містить глютена.
Обов’язково збережіть рецепт як найкращий у категорії прості та смачні десерти без випічки.
Джерело:
zhyttia.com.ua