Ситний перекус або вечеря

М’ясна запіканка виходить не тільки смачною і соковитою, але і красивою. Листкове м’яке тісто, з великою кількістю начинки – це ситний перекус або вечеря, розкішна страва на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • вода, 500 мл
  • сіль, 1 ч.л
  • борошно, 7 склянок

Для начинки необхідно :

  • фарш яловичий або за смаком, 500 г
  • олія, 0.5 склянки
  • цибуля і помідор по 1 шт
  • чилі перчик, 5 шт
  • кмин, червоний перець, сіль

Приготування:

  1. Борошно просіваємо і всипаємо з сіллю у воду, вимішуємо еластичне тісто.
  2. Накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.
  3. У олії обсмажуємо цибулю  разом з дрібно порізаним перцем чилі. Коли все стане м’яким, додаємо фарш, перемішуємо, солимо і обсмажуємо.Ситний перекус або вечеря: найкраще, що я коли-небудь їв. По-простому, будь-хто може зробити вдома
  4. Додаємо порізані  помідори, перемішуємо і тушкуємо.
  5. Всипаємо ароматні трави, спеції, перемішуємо, тримаємо пару хвилин на плиті і знімаємо.
  6. Ділимо тісто на 2 частини.
  7. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, змащуємо розтопленим вершковим маслом і складаємо, кожен раз змащуючи маслом.
  8. Утворені коржі розгортаємо трохи більше розміру вашої форми.
  9. Викладаємо в форму, зверху фарш і накриваємо другим шаром тіста, защипуємо краї і робимо надрізи по колу, щоб вийшли трикутники.Ситний перекус або вечеря: найкраще, що я коли-небудь їв. По-простому, будь-хто може зробити вдомаСитний перекус або вечеря: найкраще, що я коли-небудь їв. По-простому, будь-хто може зробити вдома
    Ситний перекус або вечеря: найкраще, що я коли-небудь їв. По-простому, будь-хто може зробити вдома
  10. До середини НЕ надрізаємо.
  11. Змащуємо збитим жовтком.
  12. Запікаємо 40 – 50 хвилин при 180 градусах.Ситний перекус або вечеря: найкраще, що я коли-небудь їв. По-простому, будь-хто може зробити вдома

Пиріг виходить соковитим, ароматним, м’яким, тісто не розсипається, пропікається і виходить листковим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: