Таку лазанью ви ще не пробували! Лазанья з ніжних кабачків на обід
від Denzhyttya
8 Серпня, 2021
Лазанья виходить дуже ніжною і соковитою, ароматною і смачною. Особливо, якщо ви візьмете молоді кабачки і не забудете додати ароматні італійські трави і багато зелені, сиру.
Інгредієнти:
- кабачки, 4 шт
- сіль, ароматні італійські трави, олія рослинне
- пармезан і моцарелла по 60 г
- рикотта, 230 г
- сіль, перець, трохи соняшникової олії
- часник, 3 зубчики
- кріп, часник
Приготування:
- Сиру вам буде потрібно більше, щоб страва точно вийшла смачніша і ніжніша.
- Кабачки ріжемо тонкими пластинками, можна гострим ножем або за допомогою овочечистки.
- Деко змащуємо олією і викладаємо пластинки кабачка.
- Солимо і перчимо, посипаємо ароматними травами і скроплюємо олією.
- Запікаємо в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
- Сир натираємо на тертці і змішуємо з м’яким сиром.
- Порада: якщо немає м’якого сиру, можна взяти звичайний або зробити самостійно з замороженого кефіру.
- Змішуємо сир з м’яким, подрібненим часником і зеленню.
- Форму для запікання змащуємо олією і дно змащуємо томатним соусом.
- Викладаємо шар кабачків, змащуємо ситним соусом і поливаємо томатним соусом.
- Таким чином заповнюємо всю форму і зверху посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо прі200 градусах протягом 20 – 25 хвилин.
Подаю таку лазанью в гарячому вигляді, хоч і холодною, страва виходить просто шикарною і дуже запашною, за рахунок ароматних трав і часнику. Всі спеції беріть за смаком. Томатну пасту можна замінити пюре зі свіжих помідорів, також змішаних з ароматними травами і кропом, спеціями.
Джерело:
mandarynka.com.ua