Смачні фаршировані трубочки з лавашу
Зараз існує безліч рецептів, в яких присутній лаваш. Сьогодні приготуємо гарячу закуску з лаваша з фаршем, сиром і зеленню. Якщо вам захочеться зробити страву більш пікантною, то додайте часник і спеції. Такі трубочки виходять досить, ситними, соковитими і фантастично смачними. їх можна приготувати на сніданок або перекус, брати з собою на роботу або давати дітям до школи.
Інгредієнти:
- Два тонких лаваша
- 300-400 г свинячо-яловичого фаршу
- Одна цибулина
- 200 г сиру
- 20 г петрушки
- Один зубець часнику
- Спеції для м’яса, перець чорний, сіль в залежності від смаку
Приготування:
Фарш бажано приготувати заздалегідь, тобто перекрутити м’ясо за допомогою м’ясорубки. Найсмачніше з яловичини і свинини, змішаний.
З цибулі зняти лушпиння, максимально дрібненько нашаткувати або подрібнити, використовуючи блендер.
Часник видавити з допомогою преса.
Зелень помити і дрібно нарізати.
Все це додати в фарш, а також посолити, поперчити і приправити улюбленими спеціями.
Добре перемішати фарш і найкраще це зробити руками.
Лист лаваша розрізати навпіл, з другим вчинити так само і в результаті у вас повинно вийти чотири лаваша.
Кожен лаваш покрити м’ясною начинкою, розмазуючи її по всьому периметру.
Сир грубо натерти і посипати ним фарш.
Підвернути краї з боків лаваша, щоб сир не витік, коли запікатиметься.
Тепер загорнути лаваш в тугу трубочку або рулет. Зробити так з усіма листами.
На деко укласти пекарський папір і покласти рулетики.
Яйце збовтати і змастити ним всі трубочки.
Включити духовку на 180 ° і почекати поки нагріється. Деко з трубочками поставити на середню полицю.
Зверху накрийте закуску пекарним папером або фольгою. Час приготування – 35 хвилин, через 15 прибрати папір.
Подавати трубочки слід теплими.