Тертий пиріг з варенням
від Denzhyttya
27 Листопада, 2021
Тертий пиріг з варенням – це класика! Майже кожна господиня має свій улюблений, перевірений роками рецепт тертого пирога. Я приготувала тертий пиріг на маргарині, цього разу з прошарком із малинового варення, яке без проблем можна замінити будь-яким іншим варенням чи джемом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 280 г
- Цукор – 80 г
- Яйце – 1 шт.
- Маргарин – 100 г
- Сода харчова – 0,25 ч. ложки
- Сіль – 1 дрібка
- Вода (за потреби) – 1 ст. ложка
Для начинки:
- Варення (у мене малинове) – 250 г
Приготування:
- Борошно просійте у велику миску. У просіяне борошно всипте сіль, цукор та харчову соду (соду гасити не потрібно). Перемішайте сухі інгредієнти до рівномірного розподілу між собою.
- До суміші сухих інгредієнтів додайте яйце і нарізаний шматочками маргарин. Маргарин беріть добрий, якісний. Маргарин можна замінити вершковим маслом або сумішшю масла та соняшникової олії.
- Руками швидко замісити тісто. Воно має зібратися у кулю. Якщо тісто сухе, підлийте трохи холодної води.
- Розділіть тісто на дві рівні частини, покладіть в пакети і відправте в морозильну камеру на 30-60 хвилин.
- Потім дістаньте одну частину тіста і натріть її на великій тертці прямо у форму (розмір моєї форми – 20х20 см). Розподіліть терте тісто рівномірним шаром по дну форми.
- Змастіть терте тісто варенням. У мене густе малинове варення. Варення вибирайте на свій смак, найкраще підійде варення з кислинкою. Якщо рідке варення, попередньо змішайте його з невеликою кількістю картопляного крохмалю.
- Вийміть другу частину тіста з морозильної камери. Натріть тісто так, щоб крихта покрила начинку з варення рівномірним шаром.
- Випікайте тертий пиріг із варенням у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
- Готовий пиріг охолодіть на решітці. Тертий пиріг з варенням наріжте шматочками та подайте на десерт.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua