Тертий пиріг з яблуками
від Denzhyttya
6 Лютого, 2021
Люблю працювати з пісочним тістом. Дуже вдалим виходить тертий пиріг з яблуками. Рецепт до смішного простий, а смак моментально повертає в обійми дитинства.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 3 скл.
- яблуко 2 шт.
- яйце 2 шт.
- лимон 0,5 шт.
- розпушувач 1 ч. л.
- кориця 1 ч. Л.
- цукор 0,5 скл.
- Вершкове масло 300 г
- Ванільний цукор 10 г
- крохмаль 1 ст. л.
- сіль 1 дрібка
- Цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Насамперед приготуємо пісочне тісто. Борошно змішайте з сіллю і розпушувачем, просійте суміш. 250 г холодного масла наріжте кубиком. Перетріть його з борошном до утворення крихти.
- В окремій мисці змішайте віночком яйця, цукор і ванілін. Цю масу влийте в крихту. Замісіть м’яке тісто, щоб не липло до рук. Поділіть його на 2 частини.
- Кожен шар тіста замотайте в пакет і відправте в морозилку мінімум на 2 години. Перед тим як будете виймати тісто , почистіть від шкірки яблука, натріть їх на крупній тертці.
- Збризніть заготовку лимонним соком. Деко або форму для випікання вистеліть пергаментом. На нього натріть одну частину тіста . Рівномірно його розподіліть.
- Викладіть зверху натерті яблука. На цей шар викладаємо шматочки вершкового масла, посипаємо його цукром і корицею. На яблука натріть тісто ,що залишилось.
- Готуйте яблучний тертий пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Тісто має набути золотисто-рум’яного кольору.
Щоб заощадити, деякі господині замість вершкового масла беруть для тіста маргарин. Рекомендуємо не поскупитися на інгредієнти, адже так ви ризикуєте втратити смак. Яблучний тертий пиріг в ідеалі має приємний вершково-карамельний смак з легкою кислинкою, яку йому надає начинка. Приготуйте до вечірнього чаю, не пошкодуєте!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки