Тертий пиріг з яблуками

Люблю працювати з пісочним тістом. Дуже вдалим виходить тертий пиріг з яблуками. Рецепт до смішного простий, а смак моментально повертає в обійми дитинства.

тертий пиріг з яблуками

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 3 скл.
  • яблуко 2 шт.
  • яйце 2 шт.
  • лимон 0,5 шт.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • кориця 1 ч. Л.
  • цукор 0,5 скл.
  • Вершкове масло 300 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • крохмаль 1 ст. л.
  • сіль 1 дрібка
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Насамперед приготуємо пісочне тісто. Борошно змішайте з сіллю і розпушувачем, просійте суміш. 250 г холодного масла наріжте кубиком. Перетріть його з борошном до утворення крихти.
  2. В окремій мисці змішайте віночком яйця, цукор і ванілін. Цю масу влийте в крихту. Замісіть  м’яке тісто, щоб не липло до рук. Поділіть його на 2 частини.
  3. Кожен шар тіста замотайте в пакет і відправте в морозилку мінімум на 2 години. Перед тим як будете виймати тісто , почистіть від шкірки яблука, натріть їх на крупній тертці.тертий пиріг
  4. Збризніть заготовку лимонним соком. Деко або форму для випікання вистеліть  пергаментом. На нього натріть одну частину тіста . Рівномірно його розподіліть.
  5. Викладіть зверху натерті яблука. На цей шар викладаємо шматочки вершкового масла, посипаємо його цукром і корицею. На яблука натріть  тісто ,що залишилось.
  6. Готуйте яблучний тертий пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Тісто має набути золотисто-рум’яного кольору.пиріг з яблуками

Щоб заощадити, деякі господині замість вершкового масла беруть для тіста маргарин. Рекомендуємо не поскупитися на інгредієнти, адже так ви ризикуєте втратити смак. Яблучний тертий пиріг в ідеалі має приємний вершково-карамельний смак з легкою кислинкою, яку йому надає начинка. Приготуйте до вечірнього чаю, не пошкодуєте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: