Тертий пиріг з шоколадним кремом: ну дуже смачно !

Сьогодні готуємо пиріг з незвичайною начинкою. На вигляд самий пересічний пиріг з пісочного тіста, а всередині шар ніжнішого шоколадного крему. Апельсин в тісті прекрасно поєднується з шоколадом. Дуже гармонійний і яскравий десерт.

0772bdb0c84cc8e7304a9501838da2b6

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйце 1 шт.
  • борошно 220 г.
  • апельсин 1 шт.
  • цукор 50 г.
  • масло вершкове 70 г.
  • розпушувач тіста 1 ч. л.

Крем:

  • молоко 400 мл
  • яйце 2 шт.
  • какао 15 г.
  • цукор 100 г.
  • крохмаль кукурудзяний 40 г.

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне. Апельсин обдати окропом, щоб прибрати віск і забруднення з шкірки. Натерти цедру на дрібній терці, знімаючи тільки помаранчеву частину і намагаючись не зачепити білу, з м’якоті вичавити сік.a3bd5419e089cc74c9bafa6efe3554ac
  2. Для тіста масло вершкове розтопити, розбити яйце, всипати цукор.41d000f0b27fb7ea236cdcf15ce58f29
  3. Збовтати виделкою. Влити апельсиновий сік, тут 30 мл.41cb6a583ccab1e3bc31b4e3e33ddc3d
  4. Висипати цедру.68754335257dc3286e30f1c9ff5367e1
  5. Просіяти борошно і розпушувач.250443a15e27cbadcb10048794fd020c
  6. Замісити м’яке тісто. Його не потрібно розкачувати, так що враховуйте це і не вводьте зайве борошно, як тільки перестало липнути, роботу припинити. Відокремити третину і прибрати цю частину в морозилку.12e9c8a0087479825918ae1da71188cb
  7. Решта розподілити руками по дну і боковинах форми рівномірним шаром, висота бортиків 3-3,5 см, діаметр форми 16 см. Поставити в холодильник.6224b022877a337ee7a8af588c1012b0
  8. Для заварного крему змішати сухі інгредієнти: крохмаль, цукор і какао.133197cf5e8d02a794ccef5b2e4b2a68
  9. У сотейник розбити яйця, влити 100 мл молока із загальної кількості.ee798d65789ec566cd2e4adae805aacc
  10. Перемішати до однорідності, всипати сухі компоненти.4d77bf1f07ea9b360e22eb76e4d22c0a
  11. Добре змішати, щоб не було грудочок, і влити інше молоко.5dddc6cbeabd041896e4701f770e8b4b
  12. Поставити на плиту. Спочатку можна нагрівати на середньому вогні, але мішати вінчиком при цьому безперервно, щоб уникнути пригоряння і заварювання крохмалю на стінках. Коли помітите, що крем почав швидко густіти, вогонь знизити і тримати до появи перших бульбашок. Після цього зняти з плити.417be6323aafd5685fd41acfdfdedcba
  13. Відразу ж перекласти в форму з тістом. Розрівняти.1968266cd6866e3a1552654b877ad352
  14. Тісто з морозилки дістати і натерти на буряковій тертці, щоб стружка падала зверху на шоколадний шар.7def28c24535042d6d1bc1eec0b494e8
  15. Випікати в духовці на 170 градусах 30 хвилин. Вишуканий пиріг готовий. Але нарізати його поки рано, так як в гарячому вигляді крем всередині рідкий. Треба дати йому охолонути хоча б до теплого стану, в ідеалі стабілізувати в холодильнику кілька годин. Приємного чаювання!2568c163b9962aaa592dfe29ed846f73

Смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: