Тістечко з листкового тіста з баварським кремом

По складу десерт, який ми пропонуємо приготувати, нагадує класичний «Наполеон», ось тільки крему в цьому рецепті приділяється набагато більше уваги.

Навіщо вибирати між збитими вершками і заварним кремом, якщо можна об’єднати ці два чудових інгредієнта? Тістечка виходять настільки смачними, що жоден гість, спробувавши їх, не піде без рецепта.

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто 500 г
  • молоко 500 мл
  • вершки 250 мл
  • яєчний жовток 4 шт.
  • цукор 150 г
  • кукурудзяний крохмаль 50 г
  • ваніль 1 шт.
  • желатин 8 г

Приготування:

  1. Розгорніть листкове тісто і розріжте його навпіл уздовж. Перекладіть на деко, застелене пергаментним папером. Добре проткніть обидві частини тіста виделкою. Злегка посипте кожен шар цукром і випікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Дістаньте коржі і дайте їм охолонути.рецепт з листковим тістом
  2. Приготуйте заварний крем. Для цього вилийте молоко в каструлю, додайте туди стручок ванілі і нагрійте суміш. Окремо змішайте жовтки з 150 г цукру і кукурудзяним крохмалем, поки консистенція не стане однорідною. Влийте яєчний крем в гаряче молоко. Помішуйте, готуючи на середньому вогні, поки крем повністю не загусне.
  3. Одночасно замочіть листи желатину в холодній воді, а коли він стане м’яким, відіжміть його і додайте в гарячий заварний крем. Не забудьте витягнути стручок ванілі і постійно помішувати, поки желатин повністю не розчиниться.
  4. Перелийте заварний крем у велику миску і дайте йому охолонути. В окремому посуді збийте вершки до м’яких піків. Збийте заварний крем і вершки міксером.вершково-заварний крем
  5. Щоб зібрати тістечко, вистеліть прямокутну форму для випічки пергаментом. Покладіть в неї перший шар тіста. Потім акуратно вилийте крем і розрівняйте його по всій поверхні. Зверху покладіть другий листковий корж. Поставте десерт в холодильник приблизно на 3-4 години. Потім дістаньте його і розріжте на квадрати ножем. Подавайте, посипавши цукровою пудрою.листкове тістечко

Такий повітряний десерт ідеально поєднується зі свіжими фруктами і ягодами. У випічку також можна додати лимонну цедру, корицю або шоколадну стружку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: