Томатна паста.Готуємо вдома

Завжди шукала цей соус на полицях в магазині. А пару років тому знайшла рецепт його приготування. Він має дуже яскравий смак, навіть дітки його полюбили

Ніколи не подобався магазинний кетчуп, адже він занадто кислий та й смак томатів взагалі не відчувається. Саме тому, я почала активно шукати рецепти домашнього соусу та готувати його. Декілька років тому мені дуже пощастило й сусідка поділилася зі мною цікавим рецептом, який я використовую й досі!

Інгредієнти:

  • Помідори — 3 кг;
  • Цибуля — 250 г;
  • Яблука солодких сортів — 0,5 кг;
  • Цукор — 1/2 склянки;
  • Яблучний оцет — 50 мл;
  • Сіль — 1,5 ст. л.;
  • Червоний і чорний мелений перець — 1/2 ч. л..

Приготування:

  1. Цибулю, помідори та яблука дрібно нарізаємо й перекладаємо у каструлю.
  2. Тушкуємо продукти доти, доки цибуля не стане м’якою.
  3. Потім, перекладаємо все у блендер та збиваємо до однорідності, після чого, пропускаємо все через сито.
  4. Переливаємо соус у каструлю та варимо ще 1 годину.
  5. За 5-7 хвилин до готовності додаємо до соусу оцет, цукор, сіль та перець. Розмішуємо.
  6. Готовий соус розливаємо у зарання простерилізовані банки та закатуємо їх.
  7. Перевертаємо, замотуємо ковдрою та залишаємо охолоджуватися.

Ви колись готували томатну пасту самостійно?

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: