Тонкий лаваш в домашніх умовах. Навіть смачніший магазинного!
від Denzhyttya
17 Січня, 2021
Я дуже люблю лаваш. Але в магазині він не дуже смачний, довго шукала рецепт, ось нарешті знайшла. Тепер для мене не складає особливих труднощів насмажити коржиків. 40 шт за 1 годину. Смакота, куди там магазинним.
Цей рецепт на 1 порцію, я завжди готую 2 порції (40шт).
Інгредієнти:
- 1 ч.л сухих дріжджів (можна без них)
- 1 ч.л солі,
- 0,5 ч.л цукру
- 1 ст.л. масла рослинного
- 1 склянку теплої води
- 3 склянки борошна.
Приготування:
- У глибоку ємність налити теплу воду, додати сухі дріжджі ,цукор,сіль додати 1/3 борошна – все перемішати і дати постояти в теплому місці приблизно 15-20 хв.
- Потім всипати решту борошна , додати олію і вимісити тісто .
- Воно виходить м’яке, приємне і еластичне.
- Розділити на 20-16 кульок, все залежить від діаметра сковороди.
- Накрити рушничком і дати відпочити тісту 20 хвилин.
- Розкачати тонкий корж і потім ще розтягнути в руках якомога тонше, у мене вони майже прозорі.
- Обсмажити на добре розігрітій сковорідці без жиру по кілька секунд з кожної сторони.
- Зняти на заздалегідь підготовлену поверхню і добре побризкати водою гарячий лаваш, накрити рушником , і так зробити з кожною кулькою. (Водою бризкати обов’язково, так як вони будуть сухі ).
- Спробуйте, не пошкодуєте. А далі все інше на ваш смак.
Смачного!