ТОП-7 найсмачніших кексів
від Denzhyttya
30 Грудня, 2020
Дуже люблю домашню випічку, особливо домашні кекси.
Приготувати їх дуже просто, а в результаті отримуємо відмінний десерт, який перетворює сімейне чаювання в справжнє свято.
Пропоную добірку рецептів домашніх кексів: яблучні з корицею, сирні кекси, мармуровий кекс на згущеному молоці, смугастий кекс, шоколадні кексики з шоколадною пастою і малиною, супер пишний кекс на кефірі та ягідні кекси з білим шоколадом.
1. Яблучний кекс з корицею
Інгредієнти:
- 2 1/2 чашки борошна
- 1 ст. ложка меленої кориці
- 2 1/2 чайні ложки розпушувача
- 1 ч. Ложка солі
- 1 чашка вершкового масла, розплавленого
- 1 1/2 чашки коричневого або білого цукру
- 3 яйця
- 1/2 склянки кефіру
- 3 або 4 зелених яблука, очищених, без серцевини і нарізаних на шматочки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 С. У середній мисці змішайте борошно, корицю, розпушувач і сіль.
- В окремій великій мисці ретельно змішайте розтоплене вершкове масло, коричневий цукор, яйця і кефір.
- Поступово додайте борошняну суміш в рідку суміш, збиваючи, поки всі інгредієнти добре НЕ перемішаються.
- Покладіть в тісто нарізані яблука. Змастіть форму для випічки кексу олією і присипте борошном. Акуратно вилийте тісто в підготовлену форму.
- Випікайте близько 1 години, готовність перевірте зубочисткою. У процесі випікання періодично повертайте форму навколо своєї осі.
- Дайте формі охолонути на решітці протягом 40 хвилин, потім переверніть, щоб вийняти кекс.
- Посипте готовий кекс цукровою пудрою.
2. Сирні кекси
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 200 гр. зернистого сиру
- 100-200 гр. цукру
- пакетик ванільного цукру
- 150 гр. вершкового масла
- 200 гр. борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- за бажанням цукати, родзинки, горіхи
Приготування:
- Збиваємо яйця з цукром, цукру беремо на свій смак, любите дуже солодко – 200 гр., Любите підсолоджене – 100-150 гр.,
- Потім додаємо сир, розтоплене масло, гарненько перемішуємо. Всипаємо ванільний цукор, борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
- Форми наповнити тістом на 2/3, якщо форми не з силікону або ви не використовуєте паперові вкладки, обов’язково змастіть формочки маслом, випікаємо при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою.
- Кекси їжте остиглими, мені здається, так вони смачніші, приємного смаку!
3. Мармуровий кекс на згущеному молоці
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 2/3 склянки сметани
- 2/3 склянки згущеного молока
- 120 гр. вершкового масла
- 1/2 ч. ложки розпушувача
- 2 склянки борошна
- 1 чайна ложка з гіркою какао
- 1 плитка темного шоколаду
Приготування:
- Ретельно розітріть яйця з цукром.
- Потім додаємо до них сметану і згущене молоко.
- Вершкове масло розтоплюємо і додаємо до суміші. Поступово всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
- Ділимо тісто на 2 частини.
- Шоколад топимо на водяній бані або просто на повільному вогні (в цьому випадку ємність з шоколадом треба змастити трохи вершковим маслом). В одну частину тіста додаємо какао і розтоплений шоколад.
- Беремо форму, змащуємо її вершковим маслом і трохи посипаємо манкою.
- Вливаємо в середину форми одну столову ложку світлого тіста, одну темного, одну світлого, одну темного. І так далі, поки не закінчиться тісто.
- Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, і випікаємо 45 хвилин .Залишаємо кекс у формі на 10 хвилин, а потім викладаємо на тарілку.
4. Смугастий кекс
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйця курячі – 1 шт
- Молоко – 180 мл
- Сметана – 60 мл
- Какао порошок – 50 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Розпушувач – 1,5 ч. Ложки
Приготування:
- Борошно просіваємо через сито в глибоку тарілку або миску.
- Додаємо розпушувач і перемішуємо столовою ложкою. Відставляємо сторону.
- У чашу міксера викладаємо вершкове масло кімнатної температури (підтале) і цукор. Збиваємо все до однорідної злегка пухнастою маси.
- Потім додаємо яйце і сметану. Знову збиваємо за допомогою міксера до однорідності.
- Після чого висипаємо трохи борошняної суміші, збиваємо, потім наливаємо трохи молока і знову збиваємо міксером.
- Чергуючи до тих пір, поки не закінчиться молоко – останнім повинна бути борошняна суміш.
- Виливаємо з чаші міксера половину тіста в чисту миску або тарілку, а в чашу додаємо какао порошок і знову збиваємо тісто до однорідного шоколадного кольору.
- Спеціальні формочки для кексів змащуємо рослинним маслом або укладаємо в них паперові форми. Потім озброюємось двома столовими ложками і викладаємо спочатку шоколадне тісто (або біле) в формочки, потім біле і знову шоколадне. Шарів повинно вийти 3 або 4. Кекси запікаємо в духовці при 175 градусах протягом 20 – 30 хвилин до повної готовності.
- Потім дістаємо з духовки і залишаємо у формі остигати до кімнатної температури. Охолоджені кекси дістаємо і красиво укладаємо на тарілку, а ось спеціальні паперові формочки можна залишити на випічці.
- Прикрашають кекси зазвичай глазур’ю або збитими вершками і подають разом з чашкою чаю, кави, гарячого шоколаду або молочного коктейлю.
5. Шоколадні кексики з шоколадною пастою і малиною
Інгредієнти:
- 4 яйця
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Какао – 80 гр.
- Вершкове масло – 185 гр.
- малина
- Невелика баночка шоколадної пасти
Приготування:
- Духовку нагрійте до 200 градусів.
- Форму для кексів змастіть вершковим маслом.
- Тісто розраховано на 10 тістечок.
- У мисці збийте яйця з цукром, додайте борошно і какао і перемішайте до однорідної маси.
- Додайте вершкове масло і знову все перемішайте.
- Викладіть по 1 столовій ложці тіста в кожну формочку для кексу, зверху викладіть по чайній ложці (з гіркою) шоколадної пасти на тісто. Закрийте пасту ще 1 столовою ложкою тіста.
- Викладіть 2-3 ягоди малини на кожне тістечко і злегка втисніть їх в тісто. Випікайте 10-12 хвилин (краї повинні пропектися, а центр повинен залишитися злегка рідким). Акуратно дістаньте кожен кекс з форми і подавайте теплим, але холодні на наступний день теж смачно.
6. Супер пишний кекс на кефірі
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 1 стакан кефіру
- 1 склянка цукру
- 2 яйця
- 2/3 склянки соняшникової олії без запаху
- 1,5 ч. ложки розпушувача
- близько 2/3 склянки горіхів
Для штрейзеля:
- 50 гр. маргарину або вершкового масла
- 2 ст. ложки цукру
- приблизно 1/2 склянки борошна
- 2 ст. ложки какао
Приготування:
- Для приготування штрейзеля з’єднати розтоплений маргарин, борошно, цукор і какао.
- Розмішати виделкою до утворення крихти – штрейзеля.
- Збити яйця з цукром.
- Потім додати кефір, борошно з розпушувачем і рослинне масло, перемішати і трохи збити.
- Додати в тісто горіхи і перемішати.
- Перекласти тісто для кексу на кефірі з перемішаними горішками в силіконову форму або будь-яку іншу змащену форму для випікання і посипати зверху штрейзель.
- Випікати в духовці при 180-200 градусах близько 40-45 хвилин, але час дуже залежить від властивостей духовки і виду форми!
- Кекс піднімається приблизно в 1,5 -2 рази.
7. Ягідні кекси з білим шоколадом
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Сік лимона – 2 ч. ложки
- Борошно – 250 гр.
- Розпушувач – 1 ст. ложка
- Цукор – 150 гр.
- Сіль – ¼ ч. Л.
- Шоколад білий – 200 гр.
- Ягідна суміш – 400 гр.
Приготування:
- Збити розм’якшене масло з молоком і яєчним жовтком.
- Яєчний білок збити з додаванням лимонного соку.
- Змішати з молочною сумішшю.
- Борошно просіяти і змішати з цукром і розпушувачем, додати сіль.
- Шоколад порубати на невеликі кубики. Додати 2/3 в суху суміш.
- Влити молочну масу в суху суміш і перемішати, неретельно, нехай залишаються грудочки.
- Обережно ввести ягідну суміш в тісто, перемішати.
- Формочки для кексів змастити маслом і вистелити папером для випічки.
- Розлити по ним тісто, заповнюючи кожну формочку на ¾.
- Зверху посипати шматочками шоколаду і парою ягід. Розігріти духовку до 180 градусів, помістити в неї формочки і випікати кекси близько 30 хвилин .
- Готові кекси золотисто-коричневого кольору.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya