Торт “Айсберг” за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю
22 Жовтня, 2022
Швидкий торт “Айсберг” – це один із моїх улюблених тортиків, тому що готується він дуже швидко, а виходить неймовірно смачний. Підійде для будь-якого застілля
Інгредієнти:
Тісто:
- Цукор – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 320 гр.
- Сметана – 1 ст.л.
- Згущене молоко – 200 гр. (1/2 банки)
- Чорнослив – 100-200 гр.
- Сода – 1 ч.л. (гашена)
Крем:
- Сметана (20% жирності) – 700 гр.
- Цукор – 100 гр.
Для посипання:
- Волоські горіхи – 50-100 гр.
Приготування:
- Приготуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, збиваємо віночком, щоб яйця з’єдналися із цукром. Додаємо згущене молоко, сметану та перемішуємо.
- Чорнослив добре промиємо, обсушимо та дрібно поріжемо.
- Додамо в тісто соду і погасимо її оцтом чи лимонним соком.
- Додамо борошно і добре перемішуємо.
- Чорнослив перемішаємо з невеликою кількістю борошна і додамо до тіста і перемішуємо. Тісто готове.
- Беремо стандартний лист, застеляємо папером для випічки, змащуємо олією, викладаємо тісто, розрівнюємо.
- Відправляємо в розігріту духовку та випікаємо при 200 градусах 15-20 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Готовому коржу даємо трохи охолонути. Виріжемо коло із середини коржа, діаметром 20 см.
- Обрізки нарізаємо на квадратики приблизно 2 см.
- Волоські горіхи дрібно січемо.
- Приготуємо крем. Змішаємо сметану (жирністю 20%) та цукор віночком. Крем готовий.
- Корж кладемо на тарілку, робимо надрізи ножем, щоб він добре просочився, змащуємо сметанним кремом.
- Небагато крему залишимо для змащування верху тортика.
- У крем, що залишився, кладемо нарізані шматочки і перемішуємо, викладаємо на корж шарами пересипаючи горіхами, формуємо гірку.
- Верх гірки змащуємо кремом. Прикрашаємо за бажанням, я посипала тертим шоколадом та волоськими горіхами.
Дамо тортику трохи просочитися і можна приступити до чаювання. Виходить м’який, ніжний, неймовірно смачний. Тепер це улюблений тортик мого чоловіка.
Джерело:
zhyttia.com.ua