Торт “Айсберг” за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю

Швидкий торт “Айсберг” – це один із моїх улюблених тортиків, тому що готується він дуже швидко, а виходить неймовірно смачний. Підійде для будь-якого застілля

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 320 гр.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Згущене молоко – 200 гр. (1/2 банки)
  • Чорнослив – 100-200 гр.
  • Сода – 1 ч.л. (гашена)

Крем:

  • Сметана (20% жирності) – 700 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Для посипання:

  • Волоські горіхи – 50-100 гр.

Приготування:

  1. Приготуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, збиваємо віночком, щоб яйця з’єдналися із цукром. Додаємо згущене молоко, сметану та перемішуємо.
  2. Чорнослив добре промиємо, обсушимо та дрібно поріжемо.
  3. Додамо в тісто соду і погасимо її оцтом чи лимонним соком.
  4. Додамо борошно і добре перемішуємо.
  5. Чорнослив перемішаємо з невеликою кількістю борошна і додамо до тіста і перемішуємо. Тісто готове.
  6. Беремо стандартний лист, застеляємо папером для випічки, змащуємо олією, викладаємо тісто, розрівнюємо.Торт "Айсберг" за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю
  7. Відправляємо в розігріту духовку та випікаємо при 200 градусах 15-20 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  8. Готовому коржу даємо трохи охолонути. Виріжемо коло із середини коржа, діаметром 20 см.Торт "Айсберг" за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю
  9. Обрізки нарізаємо на квадратики приблизно 2 см.Торт "Айсберг" за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю
  10. Волоські горіхи дрібно січемо.
  11. Приготуємо крем. Змішаємо сметану (жирністю 20%) та цукор віночком. Крем готовий.
  12. Корж кладемо на тарілку, робимо надрізи ножем, щоб він добре просочився, змащуємо сметанним кремом.Торт "Айсберг" за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю
  13. Небагато крему залишимо для змащування верху тортика.
  14. У крем, що залишився, кладемо нарізані шматочки і перемішуємо, викладаємо на корж шарами пересипаючи горіхами, формуємо гірку.Торт "Айсберг" за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю
  15. Верх гірки змащуємо кремом. Прикрашаємо за бажанням, я посипала тертим шоколадом та волоськими горіхами.Торт "Айсберг" за 30 хвилин разом із випічкою. Готую коли терміново потрібно смачненьке до чаю

Дамо тортику трохи просочитися і можна приступити до чаювання. Виходить м’який, ніжний, неймовірно смачний. Тепер це улюблений тортик мого чоловіка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: