Торт «Арабські казки» з смачним манним кремом.
від Denzhyttya
12 Серпня, 2021
У цьому торті чудово поєднуються шоколадні коржі і ніжний крем з лимонною цедрою. До речі, крем – незвичайний, на манці.
Інгредієнти:
- вершкове маcлo , 150 гр
- яйця, 3 шт
- пудра цукрова, 160 гр
- борошно, 110 гр
- какаo, 40 г
- розпушувач, 2 ч.л.
крем:
- цукор, 170 гр
- мoлoкo, 500 мл
- лимoн, пoлoвина
- маcлo вершкове, 200 гр
- крупа манна, 90 гр
Приготування:
Коржі.
- Борошно, розпушувач і какао змішати і просіяти через дрібне сито.
- Масло збити, підсипати поступово половину цукрової пудри. Довести до пишності.
- Додати по одному жовтку, ретельно збити.
Більки збити до щільної піни, потроху підсипати решту цукрової пудри і довести масу до стіких піків.
Невеликими порціями додавати білки в масляно-яєчну масу, акуратно перемішати. - Додати борошняну суміш, акуратно перемішати.
- Поділити навпіл і випекти два коржа у формі 20 см при 180 ОС (25-30 хв). (Я пекла один великий корж з усього тіста у великій формі від духовки). Коли корж охолоне, підрізати опуклі верхівки і кожен розрізати навпіл, щоб утворилося 4 тонких коржі.
Крем.
- Молоко добре розмішати з манкою, варити на маленькому вогні постійно помішуючи до загустіння.
- Всипати цукор, перемішати до повного розчинення і вимкнути вогонь.
- Повністю охолодити. З половини великого лимона зняти дрібною теркою цедру і видавити сік.
- Розм’якшене масло збити до пишності і посвітління, додати сік і цедру, ще трохи збити, тоді підмішувати невеликими частинами холодну манку.
- Коржі перемазати, верх залити шоколадом, прикрасити на свій смак.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya