Торт «Бджілка»
від Denzhyttya
4 Вересня, 2021
Коли я була маленькою, просто обожнювала бабусин медівник. Вона готувала його за класичним рецептом з кулінарної книги. Як на мене, торт «Бджілка» – поліпшена версія медівника.
Повітряний і солодкий торт «Бджілка» – символ дитячого свята.
Інгредієнти:
- яйце 4 шт.
- мед 420 г
- цукор 450 г
- сода 18 г
- пшеничне борошно 750 г
- молоко 500 мл
- яєчний жовток 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
- вершкове масло 200 г
Приготування:
- 4 яйця змішайте віночком з 250 г цукру. Тепер тонкою цівкою перелийте в цю суміш 400 г рідкого меду, не припиняючи перемішувати. Далі просійте туди 740 г борошна разом з содою.
- Замісіть м’яке липке тісто за допомогою лопатки. Миску з тістом накрийте харчовою плівкою, відкладіть в сторону. Тим часом приступайте до готування крему.
- Молоко перелийте в каструлю. У піалку вилийте жовтки, їх засипте цукром, що залишився. Гарненько їх перемішайте. Крохмаль перемішайте з 1 ст. л. борошна.
- Цю суху суміш пересипте до жовтків з цукром. Додайте в піалку також трохи молока. Перемішайте масу до однорідності. Молоко в каструлі доведіть до кипіння.
- Тепер молоко зніміть з плити, а на неї поставте ємність з яєчно-крохмальною сумішшю. Тонкою цівкою перелийте до неї гаряче молоко, постійно перемішуючи.
- Цю суміш перелийте в каструлю. Варіть її на середньому вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки вона не загусне. Спочатку з’являться грудочки.
- Але через 3-5 хвилин крем стане гладким, буде відставати від стінок каструлі. Головне – не припиняйте перемішувати віночком. Коли крем буде готовий, вогонь вимкніть.
- Поки крем охолоняє в каструлі, зробіть коржі. Тісто розділіть на 4-5 рівних частин (залежить від розміру деко). Деко вистеліть пергаментом.
- Розподіліть один шматок тіста по поверхні деко. Випікайте коржі по черзі по 7 хвилин на кожен в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Потім дайте коржам охолонути. Тим часом розм’якшене вершкове масло збийте міксером. Пересипте його до заварного крему. Туди ж додайте 1 ст. л. меду. Перемішайте блендером.
- Крем готовий. Перемажте ним коржі, які попередньо потрібно злегка просочити простою водою. Обсипте торт зверху і з боків подрібненими горішками. Надішліть десерт в холодильник на ніч.
Торт «Бджілка» готовий! Наріжте його квадратами і подавайте кожному порційно, прикрасивши листочками м’яти або свіжими ягодами. Така кількість інгредієнтів розрахована на десерт вагою 3-4 кг.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya