Торт без випічки ” Зимова казка”
від Denzhyttya
28 Листопада, 2020
Дуже люблю желейні торти ( і не тільки желейні ;)) і взагалі все , що пов”язане з словом “желе”. Подобається експериментувати і радувати своїх рідних. У даному тортику поєднується смак винограду, крекеру з сметанковим желе . Торт легко готувати . Такі торти на основі сметанного желе подобаються всім .
Інгредієнти:
- 700 мл сметана
- 300 г крекер (з маком, хрусткий)
- 100 г родзинки (запарений) – за бажанням
- 100 г шоколад (будь-який)
- 25 г желатин (швидкорозчинний)
- 90 г желе (пакетик, зеленого кольору)
- виноград білий (великий, для прикраси)
- 1 стакан цукор-пісок
- цукор ванільний – 1 пак.
Приготування:
- Насамперед розводимо желатин в 150 мл гарячої води.
- Розводимо, згідно з інструкцією, желе в 300 мл гарячої води ( я ще додаю цукру грам 50 до желе )
- Ми залишаємо все охолоджуватись.
- У миску або каструлю виливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і гарненько збиваємо.
- Коли маса зіб’ється, додаємо розведений (кімнатної температури) желатин і перемішуємо до однорідності.
- Плитку шоколаду (краще попередньо охолодити в морозилці) за допомогою ножа дрібно ламаємо або на
- крупній тертці тремо.
- У миску зі сметаною додаємо крекер і розпарені родзинки. ( можна заморожену вишню без кісточки )
- Гарненько вимішуємо.
- Роз’ємна форма повинна вже бути на столі .
- Викладаємо 1/3 нашого крему.
- Акуратно посипаємо його шоколадом.
- На шоколад викладаємо ще одну частину крему і знову посипаємо шоколадом.
- Потім викладаємо масу, що залишилася.
- Форму ставимо в холодильник для застигання на 30 хвилин.
- Поки застигає крем, дістаємо виноград, ріжемо його на половинки.
- Дістаємо торт з холодильника, красиво викладаємо на нього половинки винограду.
- Виноград акуратно заливаємо зеленим желе. ( желе краще виливати частинами , наприклад вилили
- приблизно половину і прибрали в холодильник , потім коли желе застигне вилити іншу частину желе , що
- залишилась)
- Ставимо в холодильник до повного застигання.
- Можна залишити в холодильнику на ніч, а взагалі досить 2-3 годин.
- Дістаємо торт з холодильника, знімаємо бортики форми, за допомогою лопатки переносимо торт на блюдо, (
- можна зразу встановити роз”ємну форму на тарілку в якій будете подавати торт ) і можна пригощати гостей!
- Рецепт можна змінювати на свій смак: колір желе, фрукти, замість шоколаду і родзинок можна покласти
- вишню, вона добре поєднується зі сметаною.
Смачного ! Створюйте святковий настрій собі і вашим рідним!