Торт «Дамський каприз». Я його обожнюю
Цей торт не набридне ніколи. Збережіть рецепт!
Складові:
- На один корж нам знадобиться (кількість коржів ви регулюєте по своєму бажанню):
- 80 г борошна
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 120 г сметани
- 15 г крохмалю
- 1 ч ложка розпушувача
- 10 г какао (для шоколадних коржів)
Наповнювачі:
- 100 г дрібно нарізаної кураги
- 100 г маку (розпарити)
- 100 г підсушеного і нарізану горіхів
Для просочення коржів:
500 г сметани змішати з цукровою пудрою (кількість пудри за смаком)
крем:
- 500 мл вершків жирністю 33-35%
- 1 банка вареного, згущеного молока
Рецепт приготування:
Готуємо коржі
Яйце збиваємо з цукром в білу, пишну масу. Додаємо сметану, збиваємо. Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем.
Додаємо борошняну суміш – в яєчну. Перемішуємо. Тісто по консистенції нагадує негусту сметану.
Додаємо наповнювачі.
Готове тісто викладаємо в підготовлену форму діаметром 24 см.
Розрівнюємо. Випікаємо бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Виймаємо корж, викладаємо на решітку і даємо охолонути повністю.
Далі випікаємо інші коржі, кожен замішуючи тісто знову і додаючи в кінці потрібний наповнювач.
Щоб волога всередині бісквітів розподілилася рівномірно, охолоджені коржі загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник на 24 години.
Готуємо крем
Добре охолоджені вершки збиваємо до м’яких піків. Далі поступово, невеликими порціями, додаємо варене згущене молоко і продовжуємо збивати масу до утворення однорідного , ніжного крему.
Збірка торта
Кожен корж розрізаємо вздовж навпіл (в результаті виходить 6 коржів). Кожен корж змащуємо солодкою сметаною, залишаємо на столі на годину для просочення.
Змащуємо кремом боки і верх торта і прикрашаємо торт .
Смачного!