Торт Фієста. Ніжна і смачна випічка для чаювання
від Denzhyttya
6 Серпня, 2021
Торт Фієста виходить шалено смачним і оригінальним.
Інгредієнти:
- Борошно – 150 грам
- Яйця – 6 штук
- Цукор – 320 грам
- Крохмаль – 100 грам
- Апельсин – 2 штуки
- Вершки – 800 мілілітрів
- Жовтки – 6 штук
- Сіль – одна дрібка
- Ванілін – 1 столова ложка
- Чорний шоколад – 300 грам
- Вершкове масло – 20 грам
- Розпушувач – 20 грам
Приготування:
- Цедру апельсина натріть на дрібній тертці.
- В окремій мисці збийте яйця і 180 гр. цукру, додайте розпушувач, 150 гр. борошна, 60 гр. кукурудзяного крохмалю і цедру, ретельно перемішайте.
- Викладіть тісто в круглу роз’ємну форму, поставте в духовку і випікайте 40 хвилин при 180 градусах.
- Тепер приготуйте крем: в окремій ємності змішайте жовток, 140 гр. піску, ванілін, сіль і 40 гр. крохмалю. Ретельно перемішайте.
- З другого апельсина зніміть цедру і вичавіть сік, 500 мл. вершків влийте в сотейник разом з апельсиновим соком. Потім додайте цедру і поставте на вогонь. Готуйте 2 хвилини і перелийте в крем. Знову ретельно перемішайте.
- Процідіть крем через сито і поставте на вогонь, варіть до загустіння. Потім накрийте харчовою плівкою і залиште остигати.
- Готовий бісквіт дістаньте з духовки і залиште остигати, зріжте верхівку, а частину, що залишилася розділіть на дві частини.
- Вичавіть сік від залишку апельсина і просочіть ним коржі, покрийте частиною крему і викладіть другий корж.
- Приготуйте глазур: в сотейник помістіть шоколад, 300 мл. вершків і 20 гр. масла, поставте на вогонь і тримайте до однорідної глазурі.
- Заготівлю поставте на решітку, а під нею миску, потім полийте глазур’ю.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua