Торт Фієста. Ніжна і смачна випічка для чаювання

Торт Фієста виходить шалено смачним і оригінальним.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 грам
  • Яйця – 6 штук
  • Цукор – 320 грам
  • Крохмаль – 100 грам
  • Апельсин – 2 штуки
  • Вершки – 800 мілілітрів
  • Жовтки – 6 штук
  • Сіль – одна дрібка
  • Ванілін – 1 столова ложка
  • Чорний шоколад – 300 грам
  • Вершкове масло – 20 грам
  • Розпушувач – 20 грам

Приготування:

  1. Цедру апельсина натріть на дрібній тертці.
  2. В окремій мисці збийте яйця і 180 гр. цукру, додайте розпушувач, 150 гр. борошна, 60 гр. кукурудзяного крохмалю і цедру, ретельно перемішайте.
  3. Викладіть тісто в круглу роз’ємну форму, поставте в духовку і випікайте 40 хвилин при 180 градусах.
  4. Тепер приготуйте крем: в окремій ємності змішайте жовток, 140 гр. піску, ванілін, сіль і 40 гр. крохмалю. Ретельно перемішайте.
  5. З другого апельсина зніміть цедру і вичавіть сік, 500 мл. вершків влийте в сотейник разом з апельсиновим соком. Потім додайте цедру і поставте на вогонь. Готуйте 2 хвилини і перелийте в крем. Знову ретельно перемішайте.
  6. Процідіть крем через сито і поставте на вогонь, варіть до загустіння. Потім накрийте харчовою плівкою і залиште остигати.
  7. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і залиште остигати, зріжте верхівку, а частину, що залишилася розділіть на дві частини.
  8. Вичавіть сік від залишку апельсина і просочіть ним коржі, покрийте частиною крему і викладіть другий корж.
  9. Приготуйте глазур: в сотейник помістіть шоколад, 300 мл. вершків і 20 гр. масла, поставте на вогонь і тримайте до однорідної глазурі.
  10. Заготівлю поставте на решітку, а під нею миску, потім полийте глазур’ю.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: