Торт «Халва»: Дуже незвично і смачно
від Denzhyttya
20 Листопада, 2020
Надзвичайно смачний тортик. Всім сподобається!
У рецепті поетапно описаний процес приготування всіх частин і складання торта.
Какао бісквіт
Інгредієнти
- 5 яєць
- 3/4 склянки цукру
- 2/3 склянки борошна
- 1/3 чашки какао
Приготування
- Змішати борошно і какао, просіяти. Білки відокремити від жовтків, збити білки в густі піки.
- В кінці збивання додати цукор, ложку за ложкою, збиваючи після кожного додавання.
- Додати яєчні жовтки по одному, постійно збиваючи .
- Потім додати борошно і какао. Обережно перемішати тісто.
- Форму діаметром 23 см вистелити пергаментним папером (дно), не змащуйте боки.
- Акуратно вилити тісто. Випікати при температурі 160 – 170 ° С протягом 35 – 40 хвилин або близько того.
- Перевіряти сухою шпажкою. Вийняти торт з духовки, розрізати на 2 частини.
Сезам торт
Інгредієнти
- 4 білка
- ½ склянки цукру
- ½ столові ложки картопляного борошна (крохмаль)
- ½ столові ложки борошна звичайного
- ½ чайної ложки порошку для випічки
- 150 гр насіння кунжуту
Приготування
- Білки збити в густі піки поступово додаючи цукор.
- Коли піна вже досить міцна, додати решту інгредієнтів.
- Вилити в форму для випічки, застеливши її пергаментом.
- Випікати при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
крем Халвовий
Інгредієнти
- 1/2 літра молока
- 3 столові ложки борошна
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 4 яєчних жовтки
- 1/2 склянки вершкового масла
- близько 200 г ванільна або арахісова халва
Рецепт приготування
- З перерахованих інгредієнтів крім масла і халви готувати пудинг – Закип’ятити половину молока з цукром, а в другу половину влити збиті жовтки, всипати борошно, перемішати, що б не було грудок і влити повільно в кипляче молоко.
- Повинен вийти густий пудинг. Коли пудинг готовий, залишити його повністю охолонути.
- Масло розтерти в пух, потім по ложці додавайте халву, весь час збивайте.
- Потім додати холодний пудинг, все добре збити.
- Спробуйте крем, якщо потрібно, додайте цукор, тому що все залежить від халви. Крем охолоджуємо .
- Збірка: Бісквіт какао-крем-корж сезам-крем-бісквіт какао-крем.
Смачного!
Джерело:
goodcookbook.ru