Торт «Київський»
Яке зараз в магазині різноманітність тортів і тістечок! І макаруни, і чизкейки, і тірамісу і різні варіації вже знайомих рецептів, і незвичайні інгредієнти або способи приготування! При такому великому виборі захотілося класики. І це не «Наполеон» і не «Медовик», а мій улюблений торт «Київський»!
Я впевнена, у вас теж з цим десертом пов’язано безліч приємних спогадів.
Інгредієнти
- фундук 150 г
- пшеничне борошно 40 г
- ванільний цукор 40 г
- яєчні білки 200 мл
- цукор 200 г
- вершкове масло 250 г
- яєчний жовток 4 шт.
- цукрова пудра 200 г
- молоко 150 мл
- какао-порошок 150 г
- коньяк 2 ст. л.
- харчовий барвник 1 г
Приготування
- Підрум’яньте фундук на сковороді або деко. Потім перекладіть в тканинний мішечок і злегка потріть його, щоб очистити від лушпиння.
- Збийте білки і поступово введіть цукор, продовжуючи збивати.
- Подрібніть горіхи і відразу відкладіть трохи для прикраси торта. Решту маси змішайте з борошном і ванільним цукром. Додайте суміш до білків.
- Дві форми для випікання застеліть пергаментом. Рівномірно викладіть по половині білково-горіхової маси в кожну. Випікайте коржі 2 години при температурі 140 ° С. Вони повинні стати кремового кольору. Залиште коржі охолоджуватись на добу і лише потім відокремте пергамент.
- Щоб приготувати крем, збийте жовтки з цукровою пудрою, поступово введіть гаряче молоко. Потім помістіть крем на водяну баню і готуйте до загустіння. Остудіть.
- Збийте вершкове масло до білого кольору. Акуратно введіть охолоджений крем і коньяк. Розділіть масу на 2 половини, в другу додайте какао, розбавлене в невеликій кількості молока, перемішайте.
- Заздалегідь відкладіть 2 ст. л. білого крему для прикраси. Ще 2 ст. л. змішайте з половиною шоколадного крему. Все це перекладіть в кондитерські шприци і відправте в холодильник на півгодини.
- Тепер займемося формуванням торта. Викладіть нижній корж і змастіть його 2/3 білого крему. Акуратно покладіть верхній корж і змастіть його сумішшю білого і шоколадного крему. Залишилося білим кремом змастити боки торта.
- Пора приступати до прикраси. Горішками прикрасьте бічні сторони.
- Змішайте половину що залишилася білого крему з рожевим барвником, а другу половину – з блакитним. Двома цими кольоровими сумішами і шоколадним кремом , що залишився ,прикрасьте торт зверху.
Можете сміливо замінити фундук на кешью, тоді не буде метушні з лушпинням. Але злегка обсмажити горіхи потрібно в будь-якому випадку. А зверху “Київський торт можна додатково прикрасити мигдальними пелюстками. Невеличка порада , але важлива- що потрібно присипати сіллю віночок перед тим, як почнете збивати білки для коржів. І в процесі бажано додати пару крапель лимонного соку. Такі поради на вагу золота, адже коржі будуть ідеальними!