Торт «Київський»

Яке зараз в магазині різноманітність тортів і тістечок! І макаруни, і чизкейки, і тірамісу і різні варіації вже знайомих рецептів, і незвичайні інгредієнти або способи приготування!  При такому великому виборі захотілося класики. І це не «Наполеон» і не «Медовик», а мій улюблений торт «Київський»!

Я впевнена, у вас теж з цим десертом пов’язано безліч приємних спогадів.

торт «Київський»

Інгредієнти

  • фундук 150 г
  • пшеничне борошно 40 г
  • ванільний цукор 40 г
  • яєчні білки 200 мл
  • цукор 200 г
  • вершкове масло 250 г
  • яєчний жовток 4 шт.
  • цукрова пудра 200 г
  • молоко 150 мл
  • какао-порошок 150 г
  • коньяк 2 ст. л.
  • харчовий барвник 1 г

Приготування

  1. Підрум’яньте фундук на сковороді або деко. Потім перекладіть в тканинний мішечок і злегка потріть його, щоб очистити від лушпиння.фундук
  2. Збийте білки і поступово введіть цукор, продовжуючи збивати.збиті білки
  3. Подрібніть горіхи і відразу відкладіть трохи для прикраси торта. Решту маси змішайте з борошном і ванільним цукром. Додайте суміш до білків.
    фундук з борошном і ванільним цукром
  4. Дві форми для випікання застеліть пергаментом. Рівномірно викладіть по половині білково-горіхової маси в кожну. Випікайте коржі 2 години при температурі 140 ° С. Вони повинні стати кремового кольору. Залиште коржі охолоджуватись  на добу і лише потім відокремте пергамент.корж у формі
  5. Щоб приготувати крем, збийте жовтки з цукровою пудрою, поступово введіть гаряче молоко. Потім помістіть крем на водяну баню і готуйте до загустіння. Остудіть.
  6. Збийте вершкове масло до білого кольору. Акуратно введіть охолоджений  крем і коньяк. Розділіть масу на 2 половини, в другу додайте какао, розбавлене в невеликій кількості молока, перемішайте.приготування крему
  7. Заздалегідь відкладіть 2 ст. л. білого крему для прикраси. Ще 2 ст. л. змішайте з половиною шоколадного крему. Все це перекладіть в кондитерські шприци і відправте в холодильник на півгодини.
  8. Тепер займемося формуванням торта. Викладіть нижній корж і змастіть його 2/3 білого крему. Акуратно покладіть верхній корж і змастіть його сумішшю білого і шоколадного крему. Залишилося білим кремом змастити  боки торта.формування торта
  9. Пора приступати до прикраси.  Горішками прикрасьте бічні сторони.прикраса торта
  10. Змішайте половину що залишилася  білого крему з рожевим барвником, а другу половину – з блакитним. Двома цими кольоровими сумішами і  шоколадним кремом , що залишився ,прикрасьте торт зверху.

Можете сміливо замінити фундук на кешью, тоді не буде метушні з лушпинням. Але злегка обсмажити горіхи потрібно в будь-якому випадку. А зверху “Київський торт можна додатково прикрасити мигдальними пелюстками. Невеличка порада , але важлива- що потрібно присипати сіллю віночок перед тим, як почнете збивати білки для коржів. І в процесі бажано додати пару крапель лимонного соку. Такі поради на вагу золота, адже коржі будуть  ідеальними!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: