Торт “Королівський” без борошна і печива – ніхто не вірить, а спробувавши запитують рецепт
Дивовижний за смаком торт “Королівський”, який обов’язково варто спробувати. Важко повірити, але в ньому немає й грама муки. Як його нахвалювати, навіть не знаю, але всі, хто пробує в захваті і починають питати – як він зроблений, з чого і просять поділитися рецептом.
Продуктів потрібно трохи, а як робити, я розповім докладно, складного нічого немає.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Білки яєчні – 10 шт
- 240 гр. цукру
- 2 ст. л. (з гіркою) кукурудзяного крохмалю
- 300 гр. мелених грецьких горіхів
Для крему:
- 10 яєчних жовтків
- 150-160 гр. цукру
- 150 мл. молока (будь-якої жирності)
- 120 гр. вершкового масла
- 40 гр. темного шоколаду
- 2-3 ст. л. горіхово-шоколадної пасти
Приготування:
Робимо спочатку корж. Розбиваємо яйця, відокремлюємо білки (жовтки відкладаємо для крему). Збиваємо білки з цукром до стану щільної піни.
Всипаємо кукурудзяний крохмаль і акуратно вмішуємо його лопаткою. Далі всипаємо мелені горіхи і також перемішуємо.
Застеляємо деко папером. Виливаємо білково-горіхову суміш і розрівнюємо по всій поверхні. Шар вийде не більше сантиметра товщиною.
Ставимо в розігріту на 180 ° С духовку. Випікається корж приблизно 35-40 хвилин. За цей час він злегка зарум’яниться, при цьому буде м’яким.
Вийнявши з духовки, накриваємо папером, перевертаємо і знімаємо нижній папір. Розрізаємо на частини потрібного розміру – це і будуть коржі для торта. Я розрізала на три рівні частини.
Поки випікається корж зробимо крем.
Жовтки збиваємо з цукром, так щоб крупинки цукру розчинилися і виливаємо в невелику каструльку або ковшик. Доливаємо молока, перемішуємо і при постійному помішуванні доводимо до загустіння. У гарячу масу додаємо шоколад шматочками. Перемішуємо і відставляємо в сторону, треба щоб жовткова густа маса повністю охолола. Можна прискорити охолодження поставивши кухлик в широку ємність з холодною водою.
Збиваємо міксером розм’якшене масло, додавши до нього горіхову пасту, типу “Нутелла”.
Додаючи до масла остиглу жовткову масу (по частинах) збиваємо міксером смачний ніжний крем.
Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо рівним шаром крему, потім другий корж і так весь тортик. Кремом обмазуємо торт зверху і з боків.
Обсипаємо подрібнений горіх і тертим шоколадом.
Прибираємо в холодильник, мінімум на 2 години, а краще на ніч. Можна звичайно і відразу нарізати і пригощатися, торт м’який. Але я рекомендую набратися терпіння і дати йому настоятися і просочитися.
Впевнена ви залишитеся задоволені, коли спробуєте цей торт. Рецепт перевірений, рекомендую.