Торт Наполеон – сімейний рецепт з пломбірним кремом
від Denzhyttya
2 Серпня, 2020
Торт «Наполеон» має безліч рецептів, кожен з яких, має своїх шанувальників. Пропонуємо вам ще один цікавий варіант.
Для приготування листкового тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 4 склянки
- яйце – 1 шт
- вершкове масло – 400 г
- оцет 9% – 1 ст.л
- вода крижана – 250 мл
Для приготування заварного крему пломбіру потрібні такі інгредієнти:
- вершки – 200 мл
- молоко – 400 мл
- вершкове масло – 100 г
- яйце – 1 шт
- крохмаль – 40 г
- цукор – 200 г
Приготування:
- Просіваємо борошно, охолоджене масло нарізаємо і змішуємо з борошном в крихту, але не дрібну. Оцет змішуємо з сіллю, яйцем, доливаємо крижану воду. Виливаємо масу в борошно з маслом і замішуємо тісто. Ділимо тісто на 10 шматків, катаємо кульки, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.
- Готуємо крем. Яйця змішуємо з крохмалем і цукром, вимішуємо до однорідності.
- Молоко доводимо до кипіння і поступово вводимо до нього яєчну масу, перемішуємо , варимо до загустіння, додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
- Кожну кульку розкачуємо в коло з товщиною 2 – 3 мм, проколюємо виделкою. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо тісто до рум’яного кольору.
- Охолонувший крем трохи збиваємо і окремо збиваємо вершки, потім з’єднуємо обидві маси і перемішуємо лопаткою.
- Формуємо торт, промазуючи кожен шар кремом. Один корж подрібнюємо і посипаємо ним торт зверху і з боків.
Джерело:
mandarynka.com.ua