Торт Наталя – популярний класичний рецепт приготування
Нескладний у приготуванні тортик .
Складові:
для коржів:
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 300 грамів
- Борошно – 300 грамів
- Цукор – 300 грамів
- Сода харчова – 1,5 ч.л
- Сіль – 0.3 ч.л
- Мак харчовий – 0.5 склянки
- Волоські горіхи – 0.5 склянки
- Родзинки – 0.5 склянки
для крему:
- Сметана – 500 г
- Цукор – 1 стакан
- Ванілін – 1 г ( або пакетик ванільного цукру)
для прикраси:
- Волоські горіхи 100 г
- Вершкове масло 200 г
- Згущене молоко 2/3 баночки
- Полуниця – 200 г ( можна замінити улюбленими фруктами)
Приготування торта Наталя, покроковий рецепт
У торті «Наталя» три коржі з різними наповнювачами: з горіхами, з маком і з родзинками. Тісто для коржів можна замісити відразу з усіх продуктів, а потім розділити на три рівні частини і в кожну додавати свій наповнювач. Мені ж подобається другий варіант: тісто для кожного коржа замішувати окремо, і поки печеться один корж, замішувати тісто для наступного.
Отже беремо 100 грамів (0,5 склянки) цукру і вбиваємо одне яйце. Збиваємо яйце з цукром поки цукор не розчиниться.
Додаємо 100 грамів (0,5 склянки) сметани, дрібку солі і 0,5 чайної ложки соди. Добре перемішуємо.
Потім додаємо 100 грамів (0,5 склянки) просіяного борошна, акуратно перемішуємо.
В першу порцію тіста додаємо 0,5 склянки кондитерського маку. Виливаємо тісто в форму для випічки, застелену пергаментним папером і ставимо корж випікатися в духовку на 15-20 хвилин при 200 градусах.
Поки випікається перший корж, замішуємо тісто для другого коржа. Додаємо в тісто 0,5 склянки подрібнених волоських горіхів. Також відправляємо корж в духовку.
Аналогічним чином готуємо тісто для останнього коржа, тільки додаємо в нього 0,5 склянки родзинок, які попередньо потрібно запарити в окропі і потім просушити.
Випікаємо усі три коржі і даємо їм повністю охолонути.
Займемося приготуванням крему. У класичному варіанті торта «Наталя» використовується сметанний крем. Для сметанного крему візьмемо 500 грамів жирної сметани і один стакан цукру. Чим жирніше сметана, тим густішим і повітряним вийде крем.
Добре збиваємо сметану з цукром, поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо ванілін (за бажанням).
Збираємо торт. Щоб торт був рівний і акуратний збирати його будемо в роз’ємній формі, в якій випікалися коржі. Боки форми потрібно застелити спеціальною ацетатною плівкою. По черзі викладаємо в форму коржі і крем.
Ми залишаємо торт настоюватися прямо в формі на 8 годин, а краще на ніч. Вранці знімаємо роз’ємну форму і плівку. Готовий тортик прикрашаємо на свій розсуд як тільки дозволяє Ваша фантазія. Можна повністю обмазати боки і верх сметанним кремом і обсипати подрібненими волоськими горіхами. Це найпростіший варіант оформлення. Нижче описаний мій варіант оформлення.
Для прикраси торта можна використати масляний крем. Для приготування масляного крему візьмемо 200 грамів м’якого вершкового масла.
Збиваємо масло 5 хвилин міксером на великій швидкості. Поступово вливаємо згущене молоко, продовжуючи збивати крем.
Крем повинен вийти гладеньким. Якщо відразу додати згущене молоко, то масло може розшаруватися і крем буде з крупинками.
Боки торта обсипаємо подрібненими волоськими горіхами. Масляний крем перекладаємо в кондитерський мішок і за допомогою різних насадок (у мене мала відкрита зірка і велика закрита зірка) прикрашаємо верх торта. Уже красиво, можна залишити і так.
А ще, якщо є ягоди полуниці, можна розкласти їх по сіточці з крему. Замість полуниці можна взяти будь-які ягоди або половинки волоського горіха. Вийде дуже красиво.