Торт «Опера» з малиною: символ кондитерського мистецтва Франції
від Denzhyttya
6 Вересня, 2021
Сьогодні ми розповімо вам про ще один чудовий десерт. Це легендарний торт «Опера» з малиною.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 125 г мигдального борошна
- 125 г фундучного борошна (перемеленого фундука)
- 30 г кукурудзяного борошна
- 30 г какао-порошку
- 230 г цукрової пудри
- 240 г яєчних білків
- 60 г цукру
- 360 г яєць
- 40 г яєчних жовтків
- 50 г вершкового масла
Для кавового сиропу:
- 125 г води
- 75 г цукру
- 50 г кавових зерен
Для кавового крему:
- 320 г м’якого вершкового масла (жирністю від 82,5%)
- 180 г молока
- 30 г кави ристретто
- 65 г яєчних жовтків
- 60 г цукру
Для шоколадного крему:
- 3 г желатину
- 15 г води
- 100 г темного шоколаду
- 90 г молочного шоколаду
- 220 г вершків 33%
- 60 г яєчних жовтків
- 20 г молока
Для малинового джему:
- 80 г цукру
- 5 г пектину
- 130 г малинового пюре
- 40 г ягід малини
- сік половини лимона
Приготування:
бісквіт
- Для початку приготуй бісквіт. Для цього засип в миску всі сухі інгредієнти: мигдальне борошно, фундучне борошно або перемелений фундук, кукурудзяне борошно, какао порошок, цукрову пудру і перемішайте.
- Тепер збий 240 г яєчного білка з цукром. Цукор краще засипати 2 рази по 30 г і збивати до утворення «дзьобика». Збиті білки переклади в окрему масу.
- Переклади в міксер суху суміш, додай 360 г яєць і 40 г яєчних жовтків і перемішай. Потім переклади в окрему ємність і додай збиті яйця з цукром. Перемішай до утворення однорідної маси. Розтопи 50 г вершкового масла і додай в суміш.
- Половину тіста вилий на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Рівномірно розподіли, щоб утворити шар тіста товщиною 0,8 см.
- Випікай при температурі 200 градусів 8 хвилин. Те ж саме виконай з другою половиною тіста, щоб вийшло два окремих бісквіта.
Кавовий сироп
- У сотейник налий 125 г води. Додай 75 г цукру, кавові зерна і перемішай. Доведи суміш до кипіння, потім зменш вогонь і вари ще 5 хвилин. Сироп перелий в миску, накрий харчовою плівкою і залиш настоюватися близько 2 годин. Після цього тобі потрібно буде процідити сироп від кавових зерен.
- Тепер знову повернися до бісквіту. За допомогою форми, в якій будеш збирати торт, наріж його на 4 шматочки.
- Саме час зайнятися приготуванням кавового крему. Налий в сотейник 180 г молока, кави, яєчні жовтки і цукор. Вари на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Під час варіння постійно помішуй суміш. Готовий крем перелий в окрему ємність, накрий харчовою плівкою і остуди до 35 градусів.
шоколадний крем
- Залий желатин водою і дай йому набрякнути. Потім розігрій в мікрохвильовій печі. В окремій мисці підготуй чорний і молочний шоколад.
- У сотейник налий вершки, додай 60 г яєчних жовтків і 20 г молока. Вари до появи перших бульбашок. Це приблизно 82 градуси. Потім перелий в миску з шоколадом, додай розтоплений желатин і ретельно перемішай. Остуди суміш до 40 і накрий харчовою плівкою.
Малиновий джем
- Для приготування малинового джему сумішей цукор і пектин. Залий в сотейник малинове пюре, додай подрібнені ягоди малини і вари 3 хвилини, поступово додаючи цукор з пектином. Не забувай помішувати суміш. Потім додай сік лимона, перелий джем в окрему миску і остудити.
- Повернемося до приготування кавового крему. В міксер виклади м’яке масло і почни його збивати. Потім додай до нього кавову масу. Збивати крем до утворення пишної і м’якої маси.
Збірка торта
- Приступаємо до фінального етапу приготування торта «Опера» – збірці. Бісквіт змасти кавовим сиропом, потім виклади половину крему. Зверху знову поклади бісквіт, змасти його кавовим сиропом, а потім вилий шоколадний крем.
- Потім знову поклади бісквіт, змащений кавовим сиропом, а зверху – крем. І фінальний шар: бісквіт і малиновий джем. Торт прибери в холодильник д повного охолодження, щоб джем застиг. Потім його вже можна різати на шматочки і подавати до столу.
Рецепт чудового французького торта «Опера» дивись в цьому відео.
Легендарний торт «Опера» має божественний смак. Легкий присмак кави прекрасно поєднується з шоколадом і соковитим малиновим джемом. Бажаємо тобі удачі в приготуванні і смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки