Торт «Опера» з малиною: символ кондитерського мистецтва Франції

Сьогодні ми розповімо вам про ще один чудовий десерт. Це легендарний торт «Опера» з малиною.

Торт «Опера»

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • 125 г мигдального борошна
  • 125 г фундучного борошна (перемеленого фундука)
  • 30 г кукурудзяного борошна
  • 30 г какао-порошку
  • 230 г цукрової пудри
  • 240 г яєчних білків
  • 60 г цукру
  • 360 г яєць
  • 40 г яєчних жовтків
  • 50 г вершкового масла

Для кавового сиропу:

  • 125 г води
  • 75 г цукру
  • 50 г кавових зерен

Для кавового крему:

  • 320 г м’якого вершкового масла (жирністю від 82,5%)
  • 180 г молока
  • 30 г кави ристретто
  • 65 г яєчних жовтків
  • 60 г цукру

Для шоколадного крему:

  • 3 г желатину
  • 15 г води
  • 100 г темного шоколаду
  • 90 г молочного шоколаду
  • 220 г вершків 33%
  • 60 г яєчних жовтків
  • 20 г молока

Для малинового джему:

  • 80 г цукру
  • 5 г пектину
  • 130 г малинового пюре
  • 40 г ягід малини
  • сік половини лимона

Приготування:

бісквіт

  1. Для початку приготуй бісквіт. Для цього засип в миску всі сухі інгредієнти: мигдальне борошно, фундучне борошно або перемелений фундук, кукурудзяне борошно, какао порошок, цукрову пудру і перемішайте.
  2. Тепер збий 240 г яєчного білка з цукром. Цукор краще засипати 2 рази по 30 г і збивати до утворення «дзьобика». Збиті білки переклади в окрему масу.
  3. Переклади в міксер суху суміш, додай 360 г яєць і 40 г яєчних жовтків і перемішай. Потім переклади в окрему ємність і додай збиті яйця з цукром. Перемішай до утворення однорідної маси. Розтопи 50 г вершкового масла і додай в суміш.
  4. Половину тіста вилий на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Рівномірно розподіли, щоб утворити шар тіста товщиною 0,8 см.
  5. Випікай при температурі 200 градусів 8 хвилин. Те ж саме виконай з другою половиною тіста, щоб вийшло два окремих бісквіта.

Кавовий сироп

  1. У сотейник налий 125 г води. Додай 75 г цукру, кавові зерна і перемішай. Доведи суміш до кипіння, потім зменш вогонь і вари ще 5 хвилин. Сироп перелий в миску, накрий харчовою плівкою і залиш настоюватися близько 2 годин. Після цього тобі потрібно буде процідити сироп від кавових зерен.
  2. Тепер знову повернися до бісквіту. За допомогою форми, в якій будеш збирати торт, наріж його на 4 шматочки.
  3. Саме час зайнятися приготуванням кавового крему. Налий в сотейник 180 г молока, кави, яєчні жовтки і цукор. Вари на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Під час варіння постійно помішуй суміш. Готовий крем перелий в окрему ємність, накрий харчовою плівкою і остуди до 35 градусів.

шоколадний крем

  1. Залий желатин водою і дай йому набрякнути. Потім розігрій в мікрохвильовій печі. В окремій мисці підготуй чорний і молочний шоколад.
  2. У сотейник налий вершки, додай 60 г яєчних жовтків і 20 г молока. Вари до появи перших бульбашок. Це приблизно 82 градуси. Потім перелий в миску з шоколадом, додай розтоплений желатин і ретельно перемішай. Остуди суміш до 40 і накрий харчовою плівкою.

Малиновий джем

  1. Для приготування малинового джему сумішей цукор і пектин. Залий в сотейник малинове пюре, додай подрібнені ягоди малини і вари 3 хвилини, поступово додаючи цукор з пектином. Не забувай помішувати суміш. Потім додай сік лимона, перелий джем в окрему миску і остудити.
  2. Повернемося до приготування кавового крему. В міксер виклади м’яке масло і почни його збивати. Потім додай до нього  кавову масу. Збивати крем до утворення пишної і м’якої маси.

Збірка торта

  1. Приступаємо до фінального етапу приготування торта «Опера» – збірці. Бісквіт змасти кавовим сиропом, потім виклади половину крему. Зверху знову поклади бісквіт, змасти його кавовим сиропом, а потім вилий шоколадний крем.Торт «Опера»
  2. Потім знову поклади бісквіт, змащений кавовим сиропом, а зверху – крем. І фінальний шар: бісквіт і малиновий джем. Торт прибери в холодильник д повного охолодження, щоб джем застиг. Потім його вже можна різати на шматочки і подавати до столу.

Рецепт чудового французького торта «Опера» дивись в цьому відео.

Легендарний торт «Опера» має божественний смак. Легкий присмак кави прекрасно поєднується з шоколадом і соковитим малиновим джемом. Бажаємо тобі удачі в приготуванні і смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: