Торт-пляцок “Небо на губах”
від Denzhyttya
5 Січня, 2022
Коржі просочені яблучною начинкою і ніжне поєднання вершків з згущеним молоком і шматочками горіхів
не залишать вас байдужими..
Інгредієнти:
тісто:
- 200 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 4 варені жовтки
- 1 ст.л сметани
- 1ч .л розпушувача
- 280-300 г борошна
начинка:
- 6 великих зелених яблука
- 3 ст.л меду
- лимонний сік (за смаком)
крем:
- банку (380 мл) згущеного молока
- 500 мл вершків 38%
- 3 пластинки желатину (9 г)
шоколадна глазур:
- 100 г вершкового масла
- 150 г гіркого шоколаду
- 3 ст.л вершків 38%
Форма з роз’ємними бортами діаметром 24
Приготування:
Приготування тіста:
- М’яке вершкове масло з’єднати з цукровою пудрою.
- Додати жовтки. Змішати сметану з розпушувачем і додати до маси.
- Просіяти борошно і поступово додавати в тісто.
- Тісто перекласти в целофановий пакет і відправити в холодильник на 30 хвилин.
- Нагріти духовку до 180 градусів.
- Тісто розділити на два рівних шматка.
- На папері для випічки розкачати коло діаметром 24. Перекласти на деко і випікати хвилин 7-10 або до золотистого кольору.
Начинку приготувати так:
- Яблука почистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
- Перекласти в каструльку з товстим дном, додати мед, лимонний сік і уварити до м’якості.
Приготування крему:
- Пластинки желатину покласти в миску з холодною водою на кілька хвилин.
- Збити вершки і поступово вести в згущене молоко, з’єднати разом.
- Вершки 30 мл підігріти, вилити воду з желатину і залити вершками, розмішати, трішки остудити.
- Додати до крему і перемішати.
Приготування глазурі:
- Поламаний на шматочки шоколад, масло і вершки розтопити до однорідної маси.
- Дати трохи охолонути і вилити на торт, рівномірно розподіляючи.
- Поставити в холодильник на пів години.
Збірка:
- Кладемо в форму корж (я прокладаю боки форми харчовою кондитерською стрічкою), потім половину теплої начинки, крем.
- Корж, начинка і крем. Ставимо в холодильник на ніч.
Смачного!
Джерело:
nyam-nyam-5.com
Позначки