Торт “Сакура” з “п’яними” вишнями і заварним йогуртовим кремом
від Denzhyttya
16 Липня, 2021
Форма 36Х24 см.
Тісто:
- 250 г маргарину,
- 450-500 г борошна,
- 1 ст. ложка розпушувача,
- 1 скл. йогурту (грецького, без додатків),
- 3 жовтки,
- 0,5 л вишень у власному сокці,
- 2 скл. готової макової маси,
- 3 білки,
- 100 г цукру,
- горілка.
Крем:
- 1,5 скл. йогурту грецького,
- 1 скл. цукру,
- 2 п. вишневого желе,
- 340 г масла.
Приготування:
Коржі
- Спочатку приготувати вишні у власному соці (можна свіжі вишні, вийняти кісточки або консервовані вишні), злити сік, залити їх горілкою і залишити на 3-4 год. у холодильнику.
- Потім замісити тісто, відділити білки від жовтків.
- В посудину вилити жовтки, додати розм’якшений маргарин, йогурт.
- Додавати поступово просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто, яке добре відставатиме від рук.
- Розділити тісто на 6 частин поставити в холодильник на 1,5-2 год.
- Білки збити з цукром до стійких піків, половину білків змішати з вишнями (горілку злити з вишень, вишні віджати), а іншу половину змішати з готовою маковою масою.
- Розкотити 1 частину тіста до бажаного розміру і викласти у форму, застелену пергаментом.
- Зверху викласти половину вишень з білком.
- Розкачати другу частину тіста і накрити ним вишні.
- Краї защіпати руками. Верх тіста проколоти виделкою.
- Випікати у розігрітій до 190 °С духовці 30-35 хв.
- Спекти таким чином ще один корж з маком.
- В результаті має вийти три коржі: два з вишнею, один з маковою масою.
Крем
- Вилити у каструлю йогурт, додати цукор і поставити на вогонь варити на слабкому вогні.
- Коли суміш почне закипати, всипати поступово вишневе желе і варити ще 25 хв, періодично помішуючи. Коли йогурт з цукром і желе вистигне, додати розм’якшене вершкове масло і збити міксером чи блендером до однорідної маси.
Готовим кремом перемазати холодні коржі і прикрасити пляцок за бажанням.
Пляцок поставити у холодильник на 6-8 годин, щоб добре просочився кремом.
Смачного!
Джерело:
simya.com.ua