Торт Спартак класичний – покроковий рецепт
Торт готувати дуже просто, на свій смак ви також можете приготувати крем і глазур.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 450 г;
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 100 г;
- какао – 4 ст.л;
- мед – 2 ст.л;
- сода – 1.5 ч.л;
- цукор – 200 г.
Для приготування заварного крему візьміть:
- жовтки – 3 шт;
- молоко – 750 мл;
- борошно – 2 ст.л;
- ванілін – за смаком;
- цукор – 300 г;
- пудинг ванільний – 1 пакетик;
- масло вершкове – 300 г.
Для приготування глазурі:
- цукор – 200 г;
- вода – 150 мл;
- какао – 30 г;
- шоколад будь-який – 100 г;
- сливки жирні – 130 г;
- желатин – 12 г.
Процес приготування торта Спартак
Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо.
Змішуємо з цукром, яйцями і медом, перетираємо до однорідності і ставимо на невеликий вогонь.
Коли цукор розплавиться, всипаємо соду і активно перемішуємо.
Знімаємо з плити, всипаємо порцію просіяного борошна , вимішуємо лопаткою.
Стіл посипаємо борошном і викладаємо тісто, досипаємо решту борошна і вимішуємо тісто.
Ділимо тісто на 8 шматків, кожен розкачуємо в прямокутник.
Деко застеляємо пергаментом, викладаємо шар тіста.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо всі коржі від 6 до 8 хвилин. Охолоджуємо.
Для крему змішуємо всі інгредієнти. Крім вершкового масла і варимо крем. Охолоджуємо.
Масло вершкове розм’якшуємо і збиваємо, частинами додаємо крем і збиваємо масу до однорідності і пишності.
Заливаємо желатин водою і залишаємо набухати, потім на водяній бані розігріваємо набухший желатин.
Цукор змішуємо з водою, варимо до розчинення цукру.
Додаємо какао, шоколад, вершки і варимо до однорідності.
Знімаємо з плити, додаємо желатин, вимішуємо і збиваємо пару хвилин. Охолоджуємо.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, зверху заливаємо глазурю і відправляємо в холодильник на пару годин.
Порада: формувати торт можна в кільці або роз’ємній формі, тоді він добре покриється з усіх боків шоколадною заливкою.