Смачні баклажани на зиму. Медово-томатна заливка

Смачні баклажани на зиму. Медово-томатна заливка

Гостро-солодкі баклажани в оригінальному і дуже смачному соусі – мед і томат надають овочам дивовижний смак.

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг
  • помідори – 1 кг
  • морква – 400 г
  • цибуля – 300 г
  • часник – 2 головки
  • мед – 1 ст.л
  • олія соняшникова – 2 ст.л
  • оцет 9% – 2 ст.л

Приготування:

  1. Обсяги інгредієнтів дані на 1 кг баклажан. Тому, якщо ви хочете приготувати більше, розраховуйте кількість всіх продуктів.
  2. Баклажани ріжемо кружальцями, солимо і наливаємо соняшникову олію, добре вимішуємо, щоб кружечки просочилися і сіллю і олією.
  3. Помідори за допомогою м’ясорубки або блендера перетворюємо в пюре.
  4. Баклажани викладаємо на деко, застелене пергаментом і обсмажуємо 20 хвилин.
  5. Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на грубій терці і обсмажуємо.
  6. Порада: сильно обсмажувати не потрібно, просто до готовності.
  7. Пюре томатне доводимо до кипіння, всипаємо сіль за смаком, варимо 2 хвилини і знімаємо з плити. Додаємо мед в томат і перемішуємо, вливаємо оцет і перемішуємо.
  8. Наливаємо трохи соусу в стерилізовані банки, кладемо цибулю і моркву, баклажани, шар кропу і часнику. Повторюємо знову всі шари і останній шар повинен бути з томатного соусу.
  9. Стерилізуємо як зазвичай в каструлі, води наливаємо по плечики банок і стерилізуємо після закипання на повільному вогні 15 хвилин 0.5 л банок, 25 хвилин – літрові.
  10. Закручуємо кришками і залишаємо охолоняти , зберігаємо в підвалі або при кімнатній температурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: