Торт Трюфель

Торт Трюфель

СКЛАДОВІ

  • темний цукор – 300 г
  • гіркий шоколад (70% какао) – 140 г
  • яйця – 2 шт.
  • какао-порошок – 1,5 ст. л.
  • вершкове масло – 140 г
  • сода – 0,25 ч. л.
  • розчинна кава – 2 ч. л.
  • вершки жирністю 35% – 3 ст. л.
  • борошно – 100 г

Для глазурі:

  • темний цукор – 1 ч. л.
  • гіркий шоколад (70% какао) – 50 г
  • вершки жирністю 35% – 100 мл

Для крему:

  • білий шоколад – 50 г
  • вершки жирністю 35% – 100 мл

Покроковий рецепт 

  1. Готувати торт потрібно починати заздалегідь. Шоколад наламати невеликими шматочками, масло нарізати кубиками. Розчинну каву розвести в 50 мл гарячої води. Покласти шоколад і масло в сотейник, влити каву. Поставити на середній вогонь і готувати, помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Відразу ж зняти з вогню.  Дуже важливо не перетримати шоколадну суміш на вогні.
  2. У велику миску просіяти борошно з содою і какао-порошком, додати цукор і перемішати.
  3. Яйця збити віночком. Продовжуючи збивати, влити вершки. Додати суміш в миску з борошном, перемішати до однорідності.
  4. Акуратно влити в миску розтоплений з маслом шоколад. Обережно перемішати дерев’яною лопаткою.
  5. Прямокутну форму для випічки змастити вершковим маслом і застелити пергаментом. Влити в неї тісто. Поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 год. Вийняти з духовки, дати охолонути у формі. Потім акуратно дістати торт, загорнути його в пергамент і поставити в холодильник на ніч. Від розміру форми буде залежати висота торта. У формі розміром 20х30 см бісквіт вийде досить високим і легко розріже на 3 пласта.
  6. На наступний день охолоджений бісквіт розрізати на 3 горизонтальних коржа. Накрити рушником і відставити.
  7. Білий шоколад натерти на тертці. Вершки довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Додати шоколад, перемішати. Влити 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки суміш не стане однорідною. Дати охолонути до кімнатної температури, потім помістити в холодильник на 1 ч.
  8. Збити шоколадну суміш міксером, 2 хв.
  9. Розділити крем, на 2 частини. Змастити два коржа, помістити один на одного і накрити третім коржем.
  10. Приготувати глазур. Гіркий шоколад натерти на тертці.
  11. Вершки з цукром довести до кипіння, зняти з вогню. Додати тертий шоколад і 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки шоколад повністю не розчиниться.
  12. Застелити робочу поверхню листом пергаменту, помістити на неї торт. Промазати верх і боки торта половиною шоколадної глазурі. Дати трохи застигнути і промазати другим шаром. Перед подачею торт можна присипати просіяним порошком какао.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: