Торт Трюфель
від Denzhyttya
14 Липня, 2020
СКЛАДОВІ
- темний цукор – 300 г
- гіркий шоколад (70% какао) – 140 г
- яйця – 2 шт.
- какао-порошок – 1,5 ст. л.
- вершкове масло – 140 г
- сода – 0,25 ч. л.
- розчинна кава – 2 ч. л.
- вершки жирністю 35% – 3 ст. л.
- борошно – 100 г
Для глазурі:
- темний цукор – 1 ч. л.
- гіркий шоколад (70% какао) – 50 г
- вершки жирністю 35% – 100 мл
Для крему:
- білий шоколад – 50 г
- вершки жирністю 35% – 100 мл
Покроковий рецепт
- Готувати торт потрібно починати заздалегідь. Шоколад наламати невеликими шматочками, масло нарізати кубиками. Розчинну каву розвести в 50 мл гарячої води. Покласти шоколад і масло в сотейник, влити каву. Поставити на середній вогонь і готувати, помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Відразу ж зняти з вогню. Дуже важливо не перетримати шоколадну суміш на вогні.
- У велику миску просіяти борошно з содою і какао-порошком, додати цукор і перемішати.
- Яйця збити віночком. Продовжуючи збивати, влити вершки. Додати суміш в миску з борошном, перемішати до однорідності.
- Акуратно влити в миску розтоплений з маслом шоколад. Обережно перемішати дерев’яною лопаткою.
- Прямокутну форму для випічки змастити вершковим маслом і застелити пергаментом. Влити в неї тісто. Поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 год. Вийняти з духовки, дати охолонути у формі. Потім акуратно дістати торт, загорнути його в пергамент і поставити в холодильник на ніч. Від розміру форми буде залежати висота торта. У формі розміром 20х30 см бісквіт вийде досить високим і легко розріже на 3 пласта.
- На наступний день охолоджений бісквіт розрізати на 3 горизонтальних коржа. Накрити рушником і відставити.
- Білий шоколад натерти на тертці. Вершки довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Додати шоколад, перемішати. Влити 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки суміш не стане однорідною. Дати охолонути до кімнатної температури, потім помістити в холодильник на 1 ч.
- Збити шоколадну суміш міксером, 2 хв.
- Розділити крем, на 2 частини. Змастити два коржа, помістити один на одного і накрити третім коржем.
- Приготувати глазур. Гіркий шоколад натерти на тертці.
- Вершки з цукром довести до кипіння, зняти з вогню. Додати тертий шоколад і 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки шоколад повністю не розчиниться.
- Застелити робочу поверхню листом пергаменту, помістити на неї торт. Промазати верх і боки торта половиною шоколадної глазурі. Дати трохи застигнути і промазати другим шаром. Перед подачею торт можна присипати просіяним порошком какао.
Через:
gastronom.ru