Торт «Ведмедик на півночі»

М’який та ніжний торт “ведмедик на півночі”, який готую без яєць та на сметанному кремі. Щоб приготувати торт, знадобиться сметана, з якої приготуємо сметанний крем для торта та коржі. Рецепт торта простий, а за смаком виходить навіть смачнішим за торт сметанник.

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 гр
  • Цукор – 140-160 гр
  • Борошно – 450 гр
  • Вершкове масло – 150 гр
  • Какао – 30 гр
  • Розпушувач – 1,5 ч.л

Крем:

  • Сметана 25% – 600 гр
  • Цукрова пудра – 100-120 гр

Приготування:

  1. Приготуємо тісто, в глибоку миску висипаємо цукор, додаємо сметану, розтоплене масло, перемішуємо до повного розчинення цукру.
  2. В отриману масу через сито просіюємо борошно з розпушувачем, перемішуємо і замішуємо тісто.
  3. Тісто ділимо на дві рівні частини, в одну з частин всипаємо какао і добре вимішуємо. Кожен шматочок тіста викладаємо на харчову плівку, загортаємо та прибираємо в холодильник на 1 годину.
  4. Кожен шматочок тіста ділимо на 3 частини, кожен шматочок перекладаємо на пергаментний папір і розкачуємо в тонкий шар.
  5. Вирізаємо будь-яке коло, у мене діаметр 20 см і проколюємо в декількох місцях виделкою.
  6. Кожен корж переносимо на лист, відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів і випікаємо 5-6 хвилин (так робіть з усіма шматочками).
  7. Підготуємо крем, у глибоку миску викладаємо сметану, всипаємо цукрову пудру і збиваємо міксером протягом 5 хвилин.
  8. На тарілку викладаємо роз’ємне кільце, обертаємо краї пергаментним папером та збираємо торт. На дно викладаємо шоколадний корж, промазуємо кремом, зверху викладаємо світлий корж і проробляємо все те саме. Верх торта промазуємо кремом і прибираємо просочитись у холодильник на 2 години.
  9. Світлі обрізки від коржів подрібнюємо на дрібну крихту і прикрашаємо торт.

Нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю

Мало хто знає цей торт «Ведмедик на півночі»: готуватися без яєць і на сметанному кремі

Смачного!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: