Торт з ананасами та кремом

Смачний, просочений в міру солодкий торт із ананасами.

Інгредієнти:

Бісквіт

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Ванілін – 1/4 ч.л.
  • Борошно – 200 г (70 какао-порошку + 130 борошна)
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Соняшникова олія – 50 г
  • Кип’яток – 50 мл. (3 ст.л.)

Форма діаметром 20 див.

Крем

  • Сметана 15-20% – 500 гр.
  • Цукрова пудра – 2-3 ст.л.
  • Желатин – 8-9 гр.
  • Ананасовий сік – 100 мл.
  • Ананаси консервовані – 5-6 кілець

Для прикраси

  • М’який сир (маскарпоне, Філадельфія) – 80 гр.
  • Цукрова пудра – 1 ст.л.
  • Кокосова стружка – 10 гр.
  • Коктейльна вишня – 6 шт.

Просочення

  • Ананасовий сік – 120 мл.

Приготування:

  1. Приготування торта починаємо з випікання бісквіту. Бісквіт за цим рецептом виходить пишним, пористим, в міру вологим і високим до 7 см., добре піднімається, після випічки не опускається, відмінно розрізається на 3-5 коржів.
  2. Я випекла його заздалегідь. Загорнула у харчову плівку та залишила в холодильнику на добу. Після того, як він постоїть, краще розрізатиметься на коржі. Його можна зберігати в холодильнику тиждень або місяць у морозилці, обов’язково загорнувши у харчову плівку.
  3. Верхівку бісквіту зрізати та розрізати його на 3 коржі. Спочатку злегка надрізаю край не глибоко по колу, потім заглиблююсь та розрізаю повністю.
  4. Приготуємо крем. У миску кладу сметану, всипаю цукрову пудру. Швидко об’єдную все міксером. 100 г крему відбираю для змащування боків та верхівки торта.
  5. Желатин заливаю ананасовим соком 100 мл. перемішую і залишаю до набухання. Потім прогріваю в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 7-10 секунд, кожен раз добре перемішуючи. Остуджую до теплого стану.
  6. Кільця консервованого ананасу розрізаю на маленькі шматочки.
  7. До крему, що залишився, тонким струмком вливаю розтоплений, охолонутий желатин, якщо буде гарячий, то крем піде грудками. Збиваю міксером тільки щоб з’єднати складові крему. Додаю ананаси та перемішую. Розділяю крем на дві рівні частини, щоб прошарки крему були однакової товщини.
  8. На тарілку кладу роз’ємну форму. На дно кладу перший корж, який був верхнім. Фіксую форму по діаметру коржа, щоб крем не витікав і закріплюю затискачем. Корж просочую соком і розподіляю одну частину крему рівномірним шаром.
  9. Накриваю другим коржем. Руками притискаю, щоби при застиганні крем і корж склеїлися і між ними не було простору. Просочую соком і так само розподіляю крем.
  10. Накриваю третім коржем, який при випіканні був нижнім. Він найрівніший, тому для верхівки торта підійде ідеально.
  11. Притискаю руками, щоб коржі схопилися разом і відправляю в холодильник щонайменше на 3-4 години до застигання.
  12. Коли крем застиг проходжу краєм ножем і знімаю кільце. Змащую кремом боки і верх торта. Потім обсипаю кокосовою стружкою боки торта та верх торта по краю.
  13. Для прикраси змішую м’який сир маскарпоне або філадельфію з цукровою пудрою.
  14. Перекладаю його в кулінарний пакет із насадкою. Прикрашаю торт по краю. Посипаю верх кокосовою стружкою та прикрашаю коктейльною вишнею.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: