Інгредієнти:
- сметана – 700 г
- сир домашній – 400 г
- цукор – 300 г
- вода – 100 мл
- желатин – 30 г
- мандарини – 4 шт.
- масло вершкове – 20 г
- цукор ванільний – 10 г
Приготування:
- Желатин заливаємо водою кімнатної температури і перемішуємо. Залишаємо набухати желатин мінімум на 10 хв.
- Мандарини чистимо від шкірки і білих плівок і розбираємо на часточки.
- На розігріту сковороду кладемо вершкове масло, топимо його. У розтоплене масло кладемо часточки мандаринів. Сюди ж насипаємо цукор (100 г)
- Мандарини карамелізуємо, перемішуючи, на середньому вогні до повного розчинення цукру. Після цього часточки тримаємо на вогні ще 1-2 хв і знімаємо зі сковороди. Для перемішування використовуйте дерев’яну або силіконову лопатку.Якщо немає часу, то можна не карамелізувати мандарини.
- До сиру додаємо ванільний цукор, 5 ст. ложок сметани і 100 г цукру. Все перетираємо блендером до однорідної маси.
- В окремій мисці змішуємо сметану, що залишилася і цукор (100 г). Перемішуємо все міксером на низькій швидкості до розчинення цукру.
- З’єднуємо сметану з сирною масою. Все добре перемішуємо міксером.
- Набряклий желатин розігріваємо в мікрохвильовці по 10-15 с, кожен раз перемішуючи. Температура желатину повинна бути близько 50 ° C.Розтоплений желатин частинами вливаємо в сметанно-сирну суміш. Кожен раз добре перемішуємо міксером.
- У підготовлену основу торта викладаємо карамелізовані часточки мандарин і перемішуємо.
- 10 часточок залишаємо для прикраси.
- Підготовлену масу заливаємо в будь-яку форму. Рівномірно розподіляємо мандарини ложкою по формі.
- Форму накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник застигати, мінімум на 2 години.
- Щоб вийняти застиглий торт з форми, форму з тортом ставимо в гарячу воду на 15 с. Торт накриваємо тарілкою, перевертаємо і знімаємо форму.
- Торт зверху посипаємо кокосовою стружкою і прикрашаємо залишеними карамелізованими мандаринами.
Такий ніжний красень – Торт з мандаринами без випічки. Він неймовірно смачний і підійде на новорічний святковий стіл!