Торт з печива і вафель без випічки

Тортик з печива і вафель виходить хрустким, дуже смачним. А готувати його зовсім не важко, адже тісто не потрібно замішувати й випікати та часу на його приготування потрібно зовсім небагато!

Інгредієнти:

  • Печиво (галетне або крекер) – 0,5 кг
  • Готові вафельні коржі – 1 упаковка
  • Молоко згущене (варене) – 1 банка
  • Масло вершкове – 200 г
  • Сметана – 500 г
  • Цукор – 1 стакан
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки

Для глазурі:

  • Какао – 3 ст. ложки
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Молоко – 3 ст. ложки

Приготування:

Готуємо крем з вареного згущеного молока і масла: варене згущене молоко збиваємо з розм’якшеним при кімнатній температурі маслом.

Готуємо сметанний крем: сметану збиваємо з цукром до повного розчинення цукру й отримання пишного сметанного крему.

Формуємо торт, чергуючи шари з вафель і печива в наступному порядку:

  • Нижній шар – вафельний – змащуємо кремом зі згущеного молока.
  • Другий шар викладаємо з печива і змащуємо його сметанним
  • Решту шарів повторюємо, як і перші два, чергуючи вафлі й печиво.
  • Верхній шар повинен бути вафельним.

Готуємо шоколадну глазур: змішуємо в невеликій каструльці 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки молока, 3 ст. ложки какао-порошку і варимо до загустіння. Трохи охолоджуємо і додаємо 50 грамів вершкового масла.

Заливаємо торт глазур’ю.

Поради: замість шоколадної глазурі верх торта можна обмазати кремом зі згущеного молока або полити розтопленим шоколадом за бажанням. Прикрашаємо торт за своїм бажанням: шоколадною стружкою, горіхами, цукатами, цукерками, збитими вершками, фруктами, ягодами. У крем для різноманітності також можемо додавати рубані горішки, ягоди, сухофрукти або розтоплений шоколад.

Торт з вафель і печива без випічки готовий. Можна подавати його на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: