Торт з сухарів! Дуже смачний торт без випічки
Незвичайний рецепт торта з сухарів виходить дуже ніжним і смачним. Звичайний набір продуктів, які ви будете використовувати, перетворюються на щось чудове, сирно-горіхове, шоколадне диво.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- ванільні сухарі, 200 г;
- масло вершкове, 70 г;
- горіхи волоські, 100 г;
- шоколад, 70 г;
- курага та чорнослив, по 80 г.
Для приготування крему:
- сметана, 250 г;
- сир, 2 пачки (по 180 г);
- цукор, 80 г;
- вода, 3 ст.л;
- желатин, 1 ч.л.
Для помадки:
- масло вершкове, 15 г;
- молоко, 2 ст.л;
- шоколад, 40 м
Приготування:
Сухарі подрібнюємо в блендері в дрібну крихту. Можна разом з курагою, чорносливом і горіхами. Заздалегідь підготуйте курагу і чорнослив – залийте їх хвилин на 10 окропом, щоб вони стали м’якшими.
Розтоплюємо масло і шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Цією помадкою заливаємо крихту і добре перемішуємо ложкою.
Сметану змішуємо з цукром і ваніліном. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набрякати. Сметану з цукром збиваємо і додаємо сир, збиваємо міксером або блендером.
Желатин розігріваємо в мікрохвильовці або на водяній бані і змішуємо зі сметанною масою.
Формувати торт можна в роз”ємній формі, яку змащуємо рослинним маслом і робимо бортики з плівки.
Кладемо 6 ст.л крихти, утрамбовуємо, зверху кладемо 8 ст.л. крему. Повторюємо процес, поки не сформуємо весь торт. Останній шар – крихта.
Закриваємо торт плівкою і ставимо на 4 години в холодильник.
Інгредієнти для помадки змішуємо і розігріваємо в мікрохвильовці або на водяній бані, виливаємо на торт, залишаємо на 15 хвилин, щоб помадка застигла.
Знімаємо форму і видаляємо бортик. Смачного!