Сливовий пиріг -“перевертень” з карамеллю

Сливовий пиріг -"перевертень" з карамеллю
Що може бути смачніше  ароматної  домашньої випічки ? 🙂 Щойно на ринку з’являються сливи, у нас дома починається “воно”…. постійне “мама, спечи його!” Якось раніше скептично ставилася до слив у випічці, поки не скуштувала це чудо! Кажуть, рецепт був колись надрукований у New York Time’s і відразу підкорив серця мільйонів американських домогосподарок. Моє серце належить йому точно! Смачнючі сливочки, у кисло-солодкій карамелі і це все на повітряному масляному бісквіті…. Тут все, як я люблю: просто, доступно і надзвичайно смачно!  Ну, швиденько: хто на сливку, хто на ринок і можна починати!
Інгредієнти:
  • 500-600 гр слив (краще брати  “венгерку”)
  • 2 яйця
  • 150 грн масла
  • 2/3+2/3 скл. цукру
  • 1/3 скл. молока
  • 2 ч .л. розпушувача
  • 1,5 скл. борошна
  • Пакетик ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • Цедра лимона
  • Сливи ріжемо навпіл, нехай чекають свого часу)

Приготування:

Завчасно підготуйте форму. У мене 20*30. Вистеліть пергаментом. Я про всяк випадок трішки змащую ще маслом чи олією.
Готуємо карамель. Тапками не кидайте, сама знаю, що карамель не по канонах, але, повірте, це на смак не впливає!
Отож: в каструльку від загальної кількості масла взяти 1 ст. л, додати 2/3 скл цукру. Задача: довести все до рідкого однорідного стану . Я помішую карамель і ще можна навіть трішечки води додати. Аби не підгоріло лишень! Виливаємо цю масу на пергамент. Треба рівномірно розподілити по всій поверхні. Мені зручно розтягувати масу самими сливами! Їх потрібно щільно викласти рядами, розрізом донизу! Працюємо швидко і обережно- таки пече, перевірено! 🙂
Далі все просто) яйця збиваю з рештою цукру, ванількою, сіллю. Додаю масло та молоко. Натираю цедру лимона – дуже гарно відтіняє смак! Далі додати борошно та розпушувач. Виливаємо тісто на сливи і прощаємось на 45-50 хвилин до готовності бісквіта. Приблизно, 170-180. Термометр на моїй духовці підло прибріхує!:)
Коли спечеться вийміть на хвилин 5 не рухайте – нехай відпочине) далі легким  рухом руки цю красу потрібно перевернути з ніг на голову!! Магія! Обережно знімаємо пергамент, слідкуючи, щоб сливи залишилися таки на пирогові, а не на ньому  :). Ну і все…. У мене навіть пергамент облизують)) якщо мама перша не встигне…:)
Повірте, це точно варто скуштувати!!!
Допишу, що тіста виходить не багато, фішечка тут у начинці! А хто хоче насолодитися більше бісквітом – ідеально збільшити цю пропорцію у 1,5 рази на такий розмір форми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: