Торт з сухарями і курагою без випічки: незвичайне рішення для десерту
Торт без випічки – просто знахідка для тих, хто готовий експериментувати зі смаками і знаходити нові незвичні поєднання. Завдяки чорносливу і курагі домашній торт з ванільних сухарів не тільки смачний, але і корисний. Невелика кількість цукру в складі інгредієнтів також дуже радує. Якщо хочете, спробуйте додати в десерт і інші сухофрукти, а також горіхи – однозначно вийде смачно!
Інгредієнти
- Сухарики – 200 г
- Чорнослив – 80 г
- Курага – 80 г
- Волоські горіхи – 80 г
- Чорний шоколад – 120 г
- Вершкове масло – 85 г
- Домашній сир – 360 г
- Сметана – 250 г
- Цукор – 80 г
- Ванільний цукор – 30 г
- Желатин – 1 ч. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Молоко – 2 ст. л.
Як приготувати торт з сухарями без випічки
Подрібніть сухарі, чорнослив, курагу і горіхи в блендері в дрібну крихту. Сухарі можуть бути з родзинками.
Змішайте 70 г вершкового масла і 70 г шоколаду. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Додайте розтоплений шоколад в крихту і ретельно перемішайте. Повинна вийти шоколадна волога маса.
Для крему змішайте сметану з цукром і залиште на 1 хвилину, щоб цукор повністю розчинився.
В окремій мисці залийте желатин водою, розмішайте і залишіть набухати.
Збивайте сметану з цукром 2-3 хвилини, додайте сир і продовжуйте збивати масу до однорідності.
Розтопіть в мікрохвильовці набряклий желатин.
Додайте в желатин 2-3 ложки крему і розмішайте, потім, збиваючи міксером, додайте отриману суміш в залишок крему. Збийте до однорідності.
Застеліть роз’ємну форму харчовою плівкою.
Викладіть торт шарами: чергуйте тонкий шар з шоколадної крихти і шар крему. Останній шар повинен бути з крихти.
Закрийте верх торта харчовою плівкою і приберіть в холодильник на ніч.
Помадку для торта потрібно готувати на наступний день, коли торт як слід просочиться. Для помадки змішайте 50 г шоколаду, 15 г вершкового масла і 2 ст. л. молока. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Полийте торт шоколадною помадкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб схопився шоколад.
Вийміть торт з форми і перекладіть на тарілку.
Торту потрібен час, щоб просочитися, але, повірте, результат того вартий! Сирно-сметанний крем відмінно поєднується з крихтою з сухарів, а гіркий шоколад додає пікантності смаку. Десерт просто чудово підійде для будь-якого сімейного свята.