Торт зі смаком кави! Смачний, ніжний і ароматний
від Denzhyttya
9 Березня, 2021
Дуже смачний, ніжний і ароматний торт, який готується просто зі звичайних продуктів.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт
- ванільний цукор – 8 г
- цукор – 3 ст.л
- сіль – щіпка
- молоко – 200 мл
- олія рослинна – 100 мл
- борошно – 250 г
- розпушувач – 16 г
Для кавового сиропу:
- цукор – 75 г
- вода – 160 мл
- кава розчинна – 1 ст.л
Для крему:
- вода – 100 мл
- цукор – 300 г
- яйця – 2 шт
- масло вершкове – 180 г
Приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром, сіллю і збиваємо вінчиком.
- Вливаємо молоко і рослинну олію, перемішуємо.
- Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо в рідку основу, вимішуємо.
- Сковороду змащуємо рослинною олією, присипаємо борошном і виливаємо 2 ополоника тіста, розподіляємо і запікаємо під кришкою 5 хвилин з одного боку і з іншого 2 хвилини. Вогонь зробіть невеликий.
- Охолоджуємо всі 4 коржа.
- Для сиропу змішуємо інгредієнти і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
- Для крему варимо сироп до густоти і охолоджуємо.
- Збиваємо яйця та частинами вливаємо сироп, збиваємо до густої і стійкою маси.
- Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло і порціями додаємо крем, збиваємо.
- Формуємо торт, просочуючи коржі сиропом, змащуємо кремом. Прикрашаємо торт зверху за допомогою кондитерського мішка, видавлюючи крем. Ставимо торт в холодильник на кілька годин.
Порада: всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури.
Джерело:
mandarynka.com.ua