Тортик «Ескімо». Це просто казка
від Denzhyttya
26 Вересня, 2020
Для тіста:
- 4 яйця (відокремити білки від жовтків)
- 1 стакан цукру
- 10 ст.л. холодної води
- 2 ст.л. з гіркою какао
- 1/2 ч.л соди
- 1 склянка борошна
- 1 ч.л. ваніліну для крему:
- 1 стакан цукру
- 3 столові ложки. борошна з гіркою
- 2 яйця
- 1 стакан теплого молока
- 250 гр вершкового масла
Для глазурі:
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. какао-порошку
- 2 ст.л. сметани
- 50 гр вершкового масла
Рецепт приготування
- Яйця – відокремити білки від жовтків. Білки добре збити, відставити в сторону. – 4 жовтки з’єднати з 1 склянкою цукру – збити до пишної маси.
- Додати до збитих жовтків з цукром ½ ч.л. соди, 10 ст. л. холодної води, ванілін, 1 ст. ложку з гіркою какао, повільно помішуючи додати збиті білки.
- Акуратно помішуючи порціями додати 1 склянку борошна. Довго масу не перемішувати.
- Форму змастити маслом, вилити тісто, розрівняти. Поставити в попередньо нагріту до 180 градусів духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин .
Крем
- У каструлі змішати 2 яйця, 1 склянку цукру і 3 ст. ложки борошна з гіркою – добре збити міксером + додати 1 склянку теплого молока, розмішати і поставити на невеликий вогонь.
- Постійно помішуючи, довести до кипіння (після появи перших бульбашок, потримати 1 хв). Зняти з вогню. Повністю остудити!
- Окремо збити м’яке вершкове масло (250гр) з ваніліном, потім, постійно збиваючи, по ложці додати заварну масу ( повністю охолоджену)
Глазур
- Змішати 2 стол. л. цукру + 2 стол. л. какао і 2 стол .л. сметани.
- Поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи до закипання. Зняти з вогню і додати вершкове масло, добре перемішати, щоб вийшла гладка, блискуча маса, остудити трохи до теплого стану.
Збираємо торт: На охолоджений корж викласти весь крем, розрівняти і поставити в холодильник на 30 хвилин. Потім вийняти і зверху вилити глазур, вирівняти і поставити торт в холодильник.
Смачного!
Джерело:
goodcookbook.ru