Тришаровий пиріг, фірмовий десерт моєї бабусі

Цей рецепт пирога передається в нашій родині з покоління в покоління. Дуже смачний, незвичайний на вигляд, ароматний і корисний! Всі, хто просив рецепт, спробувавши залишалися задоволені.

Сподіваюся і вам сподобається цей пиріг і стане одним з улюблених десертів. Таким не соромно і гостей в свято почастувати і просто приготувати в повсякденному житті.

Інгредієнти:

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 2 склянки
  • Сіль і сода – по дрібці
  • Молоко (можна замінити водою) – 90 мл
  • Цукор – 90 гр
  • Масло – 180 гр (пачка).

Для начинки нам знадобиться:

  • Чорнослив і курага по 180 гр
  • Лимон – 3 шт невеликого розміру або 2 великих
  • Цукор – 10 столових ложок.

Приготування:

  1. Розтираємо до отримання крихти борошно з маслом. І 2 столових ложки маси відкладаємо для обсипання.
  2. Додаємо сіль, цукор і розпушувач (або соду, як в нашому випадку).
  3. Вливаємо молоко і замішуємо тісто до м’якого еластичного стану.
  4. Кожен вид начинки збиваємо в блендері в окрему ємність. Спочатку курагу, потім чорнослив, а потім лимон. До кожного виду начинки додайте по 3 чайних ложки цукру. І добре перемішайте.
  5. Тісто розділяємо на частини. Перша частина повинна бути більше за всіх інших чуть-чуть.
  6. Розкачуємо тісто, починаючи з більшого шматка. Викладаємо його на дно форми для випічки. Попередньо її змастіть вершковим маслом.
  7. Кладемо перший вид начинки з чорносливу.
  8. Потім другий пласт тіста і викладаємо рівномірно на тісто курагу.
  9. Третя частина тіста – лимонна начинка зверху.
  10. Завершальним шаром нашого десерту буде борошняна крихта.
  11. Випікаємо 45 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: