Трюфельний рулет

Трюфельний рулет – надзвичайно ніжний і вишуканий десерт, яким легко вразити і порадувати. До всього іншого для його приготування ви можете використовувати зроблені власними руками цукерки – шоколадні трюфелі. Тож бажаємо вам натхнення в цьому процесі!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 100 г
  • Какао-порошок 4 ст. л.
  • цукор 140 г
  • розпушувач 1 ст. л.
  • Шоколадні цукерки «Трюфель» 200 г
  • Чорний шоколад 80 г
  • вершки 240 мл
  • сир маскарпоне 150 г
  • родзинки 100 гр.
  • ром 4 ст. л.
  • вода 2 ст. л.
  • Молочний шоколад 50 г
  • Ванільний цукор за смаком

Приготування:

  1. Для початку візьмемося за бісквіт. Борошно, розпушувач і какао просійте в миску і перемішайте. Білки відокремити від жовтків, додайте дрібку солі і збивайте міксером в тверду піну, поступово додаючи цукор.
  2. Далі по одному додавайте жовтки, зменшивши швидкість міксера. В кінці пересипте в ємність сухі інгредієнти і акуратно перемішайте все лопаткою. Застеліть пергаментним папером деко.трюфельний рулет
  3. Перелийте на деко шоколадне тісто, розрівняйте його по всій поверхні. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Готовність бісквіта перевірте сірником. Він повинен залишитися сухим.
  4. Тим часом розкладіть на робочій поверхні чисту тканину, присипте її ванільним або звичайним цукром. Готовий бісквіт викладіть на тканину нижньою частиною догори. Швидко скрутіть його в рулет і залиште охолоджуватись.шоколадний рулет
  5. Тепер приготуємо крем. Цукерки та темний шоколад поріжте на дрібні шматочки. Перелийте в сотейник 200 мл вершків 30% -ї жирності і розігрійте, не даючи закипіти. Вимкніть вогонь і перекладіть в сотейник цукерки з шоколадом.
  6. Ретельно перемішуючи, розтопіть їх в вершках. Можете поставити знову на невеликий вогонь. А якщо все ж залишилися тверді шматочки, перетріть крем через сито. Далі дайте масі охолонути і поставте її в холодильник на ніч.трюфель фото
  7. На ранок не забудьте родзинки залити ромом і розігріти до кипіння. Потім зніміть їх з вогню, щільно закрийте і залиште на півтори години постояти. Далі процідіть родзинки, просушіть їх паперовим рушником. Рідину збережіть.
  8. Охолоджену трюфельну масу на низькій швидкості міксера змішайте з маскарпоне. У вас вийде тугий однорідний крем, в який треба вмішати родзинки. Розгорніть бісквітний рулет.трюфельний десерт
  9. Останній просочіть ромом від родзинок, нанесіть на нього трюфельний крем по всій поверхні. Далі знову скрутіть бісквіт в рулет і залиште в холодильнику на годину.
  10. Тим часом приготуйте глазур. Молочний шоколад поламайте на дрібні шматочки. Вершки розігрійте до кипіння, зніміть з вогню і додайте до них шоколад. Помішуючи лопаткою, розтопіть суміш.цукерки трюфель

Нанесіть глазур на рулет зигзагами або іншим довільним малюнком. Потім ще на пару хвилин сховайте в холодильник і вуаля! Розкішний святковий рулет готовий. Нарізайте скибочками завтовшки в пару сантиметрів і подавайте до чаю. Приємного вам смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: