Це найкращий спосіб приготувати стегенця з картоплею в духовці!
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Ви не уявляєте, як смачно виходять стегенця запечені в духовці таким методом! Про картоплю взагалі мовчу, тане в роті! Ділюся улюбленим рецептом приготування курки з картоплею в духовці.
Інгредієнти:
- стегенця – 5 шт.
- картопля (не обов’язково молода) – 1-1,5 кг
- цибуля – 1-2 шт.
- солодкий перець – 2-3 шт.
- сіль, чорний перець, коріандр, паприка
- часник – 3 зуб.
- соняшникова олія – 2 ст.л.
Приготування:
- Насамперед (можна зробити заздалегідь) стегенця добре натерти спеціями з олією, часником і аджикою. Ми залишаємо маринуватися (в холодильнику) мінімум на годину, а краще на ніч.
- Картоплю, миємо, чистимо і відправляємо на деко (у мене глибоке.
- Сюди ж за бажанням додаємо ще овочів – солодкий перець, цибулю.
- Приправляємо сіллю, перцем і часником, олію або жир не додаємо.
- Стегенця за допомогою зубочисток вставляємо в решітку з духовки.
- Кісточку обгорнемо фольгою, що б не горіла при запіканні.
- Виставляємо отриману конструкцію в духовку.
- Внизу деко з овочами, а зверху решітка з стегенцями.
- Запікаємо в розігрітій духовці хвилин 40-50, при температурі 200 градусів.
- У картоплі відмінно засмажується скоринка, а всередині вона залишається м’якою.
М’ясо неймовірно соковите і мені здається з’являється підкопчений смак.
Спробуйте обов’язково повторити, це смачно!
Джерело:
mandarynka.com.ua