Ці фаршировані кабачки такі смачні, ви будете у захваті від результату. Дуже смачно та ситно
від Denzhyttya
23 Серпня, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом фаршированих кабачків в духовці. Кабачки “Човники” виходять дуже смачними. Жоден сезон у мене не обходиться без цієї страви. Приготування не потребує багато часу.
Інгредієнти:
- кабачки великі – 2 шт.
- фарш – 600 г.
- сметана – 3 ст.л.
- часник – 4 зубчики
- сир – 150 г.
- сіль, перець – за смаком
- кип’яток – 100 мл.
Приготування:
- Великі дорослі кабачки миємо, очищаємо від шкірки та розрізаємо вздовж навпіл. Щоб вони краще лежали в деку, трохи зрізаємо опуклу частину.
- І починаємо за допомогою столової ложки очищати від насіння, щоб вийшли “човники”. Змащуємо лист олією і викладаємо сюди всі підготовлені кабачки.
- Беремо 600 грам будь-якого фаршу, у мене свино-яловичий, додаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо.
- В окрему миску кладемо 3 столові ложки сметани, сюди ж пропускаємо через прес 4 зубчики часнику і перемішуємо. Половиною порції соусу змащуємо всі кабачки.
- Приблизно по 1 чайній ложці на кожен “човник”. Далі солимо і перчимо. Заповнюємо кабачки фаршем і змащуємо сметаною, що залишилася.
- Зверху викладаємо натертий сир. У лист наливаємо 100 мл. кип’ятку, накриваємо фольгою і відправляємо в наперед розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
- Дістаємо, знімаємо фольгу і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин до рум’яності. Посипаємо зеленню та подаємо до столу.
Фаршировані кабачки “Човники” виходять дуже смачними, ситними та ніжними. Гарний варіант для обіду чи вечері.
Джерело:
zhyttia.com.ua