Цибулеві котлети без грама м’яса. Відразу й не зрозумієш, що вони без м’яса
3 Вересня, 2022
Виходять котлети соковиті та ніжні, хто їсть у перше, з чого вони приготовані навіть і не здогадуються. Мені за смаком нагадують рибні котлети.
Інгредієнти:
- Цибуля – 500 гр. (3 шт)
- Томатний сік – 500 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Манна крупа – 120 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Соняшникова олія – для смаження
Приготування:
- Цибулю очистимо і поріжемо кубиками, чим дрібніше, тим краще, я її ще рубаю ножем. Вага очищеної цибулі 500 грам.
- Кладемо цибулю у відповідну миску або каструлю. Кладемо 120 г манної крупи. Перемішуємо добре.
- Розбиваємо 2 яйця, додаємо 2 зубчики часнику пропущених через прес для часнику, кладемо половину чайної ложки солі, чорний перець за смаком. Все перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб манна крупа набухла і ввібрала сік.
- Беремо сковороду і наливаємо олію, добре розігріваємо. Столовою ложкою набираємо фарш цибулі і кладемо на сковороду, надаємо форму котлетки, можна формувати котлети руками. Смажимо котлети з двох сторін до золотистого кольору. У мене виходить 14-15 котлет.
- Тепер беремо сковороду чи каструлю. Кладемо підготовлені цибульні заготовки і заливаємо томатним соком, підійде і домашній, і магазинний, сіль регулюється за смаком, якщо сік не солений можна підсолити.
- Закриваємо кришкою, встановлюємо мінімальний вогонь і готуємо 15-20 хвилин.
За цей час котлети готуються, а томатний сік перетвориться на підливу.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки