Цікавий рецепт салату «Оселедець під шубою по-новому»
від Denzhyttya
11 Грудня, 2020
Ця варіація завоює серце навіть ярого кулінарного класика.
Два види риби, сметанне желе і ніякої картоплі. І виглядає дуже ошатно. Єдина порада – купуйте слабосоленую сьомгу і оселедець.
Інгредієнти:
- Оселедець – одна тушка
- Цибуля зелена – один пучок
- Сьомга – 150 грамів. Можна замінити будь-якою солоної або копченою червоною рибою
- Сир плавлений – два або три сирка
- Морква варена – дві середні морквини
- Яйця курячі – п’ять яєць
- Буряк відварний – два штуки середніх розмірів
- Сметана – 400 грамів
- Вода питна – 100 грамів. Вода повинна бути холодною кип’яченою
- Желатин – 20 г
Приготування:
- Желатин розвести у воді і перемішати. Залишити на півгодини для набухання желатину. Оселедець обробити. Відрізати голову, плавники, вийняти нутрощі і кістки. Нарізати філе оселедця невеликими кубиками. Сьомгу також нарізати невеликими кубиками.
- Сир плавлений натерти на дрібній тертці. Яйця зварити круто, охолодити, почистити. Натерти на крупній тертці.Зелену цибулю порубати ножем. Моркву відварити, почистити і натерти на крупній тертці. Буряк теж відварити, почистити і натерти на крупній тертці.
- Набряклий желатин нагріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Але не кип’ятити! Потім гарячий желатин з’єднати зі сметаною або майонезом. Перемішати.
- Приготувати силіконову форму і викладати шари в такому порядку: Шар червоної риби. Рясно промазати сметанною сумішшю. Наступний шар – цибуля зелена. Рясно промазати сметанною сумішшю. Третій шар – яйця. Рясно промазати сметанною сумішшю. Четвертий шар – сирний. Рясно промазати сметанною сумішшю. П’ятий шар – оселедцевий. Рясно промазати сметанною сумішшю. Шостий шар – морква. Попередньо моркву краще перемішати з желатиново-сметанною сумішшю. Сьомий шар – буряк. Так само попередньо буряк перемішати з желатиново-сметанною сумішшю.
- Шари слід викладати як можна щільніше. Поставити салат “Оселедець під шубою по-новому” в силіконовій формі в холодильник до повного застигання. Потім звільнити його від форми і перевернути. Салат готовий для подачі на стіл.
Джерело:
ukr.media