Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами – апетитно і смачно
Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами, виходить дуже смачною і досить ситною. Також страва ще й досить низькокалорійна, так як вона не смажиться у великій кількості олії.
Тепер щодо моментів готування і інгредієнтів, які краще використовувати. Запікати кольорову капусту найкраще в керамічній формі. Сир варто придбати якісний і смачний. Помідори потрібно використовувати свіжі.
Складові:
- Цвітна капуста – 1 качан.
- Сир твердий – 50 г.
- Помідори – 1-2 шт.
- Яйця – 2-3 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Як приготувати:
1. Цвітну капусту попередньо розріжте на суцвіття. Якщо вони великі, тоді кожен з них наріжте на більш дрібні шматочки. Тепер відваріть суцвіття у воді протягом 3 хвилин, після того, як вона закипить.
Тепер викладіть варену капусту в сито або друшляк, коли з неї стече вся зайва вода, перекладіть у форму для запікання, її можете попередньо змастити соняшниковою олією.
2. Посоліть і поперчіть капусту.
3. Помідори наріжте півкільцями і викладіть по колу на варену цвітну капусту. Помідори теж можна посолити й поперчити.
4. У мисці збийте виделкою або кухонним віночком курячі яйця.
5. Залийте ними капусту з помідорами.
6. Натріть на великій тертці твердий сир. Викладіть його зверху.
7. Відправте форму в духовку на 15-20 хвилин. Температуру встановіть 190 градусів. Ось така апетитна, соковита і низькокалорійна кольорова капуста, запечена з сиром і помідорами ! Подавайте її відразу ж до столу!