Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами – апетитно і смачно

Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами – апетитно і смачно

Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами, виходить дуже смачною і досить ситною. Також страва ще й досить низькокалорійна, так як вона не смажиться у великій кількості олії.

Тепер щодо моментів готування і інгредієнтів, які краще використовувати. Запікати кольорову капусту найкраще в керамічній формі. Сир варто придбати якісний і смачний. Помідори потрібно використовувати свіжі.

Складові:

  • Цвітна капуста – 1 качан.
  • Сир твердий – 50 г.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Як приготувати:

1. Цвітну капусту попередньо розріжте на суцвіття. Якщо вони великі, тоді кожен з них наріжте на більш дрібні шматочки. Тепер відваріть суцвіття у воді протягом 3 хвилин,  після того, як вона закипить.

Тепер викладіть варену капусту в сито або друшляк, коли з неї стече вся зайва вода, перекладіть у форму для запікання, її можете попередньо змастити соняшниковою олією.

2. Посоліть і поперчіть капусту.

3. Помідори наріжте півкільцями і викладіть  по колу на варену цвітну капусту. Помідори теж можна посолити й поперчити.

Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами - апетитно і смачно

4. У мисці збийте виделкою або кухонним віночком курячі яйця.

5. Залийте ними капусту з помідорами.

6. Натріть на великій тертці твердий сир. Викладіть його зверху.

Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами - апетитно і смачно

7. Відправте форму в духовку на 15-20 хвилин. Температуру встановіть 190 градусів. Ось така апетитна, соковита і низькокалорійна кольорова капуста, запечена з сиром і помідорами ! Подавайте її відразу ж до столу!

Цвітна капуста, запечена з сиром і помідорами - апетитно і смачно

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: