Цвєтаєвський пиріг з яблуками

Як у справжнього поціновувача яблук, у мене на озброєнні завжди є пара-трійка рецептів, що викликають у домашніх справжній фурор. І коли всім відома шарлотка приїдається, я з радістю беруся за улюблений цветаєвський пиріг з яблуками.

цветаевский пиріг з яблуками в розрізі

Тільки уявіть: ніжні яблучка, повітряне суфле і тане в роті пісочне тісто –  це завжди безпрограшна комбінація. Обожнюю готувати його у свята, і як ласощі для сім’ї до вечірнього чаювання. Тому вважаю цей пиріг універсальним.

Інгредієнти:

  • яблуко 8 шт.
  • Пшеничне борошно 250 г
  • сметана 470 г
  • Вершкове масло 150 г
  • цукор 230 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • ванілін 5 г
  • крохмаль 1 ч. л.

Приготування:

  1. Для тіста вам знадобиться 220 г борошна, 60 г цукру, 120 г сметани, розпушувач і масло. У розтоплене масло додавайте сметану кімнатної температури, далі – цукор. Змішайте масу віночком до розчинення крупинок.цветаевский пиріг тісто
  2. Висипте розпушувач в борошно і ретельно все перемішайте.
  3. Просійте через сито борошно з розпушувачем в олійно-сметанну  суміш, перемішайте до однорідності.
  4. Потім протягом хвилини замішуєте  тісто руками. Воно повинно вийти маслянистим і м’яким. Накрийте тісто плівкою і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
  5. Начинка: збийте яйця, ванілін, 350 г сметани і 170 г цукру. В отримати заливку додайте 30 г борошна і чайну ложку крохмалю.
  6. Знову збийте все віночком до однорідності. Консистенція такої заливки повинна бути як густе тісто для млинців.цветаевский пиріг начинка
  7. Дістаньте охолоджене  тісто з холодильника і викладіть у форму для випікання. Найкраще брати роз’ємну. Тісто досить жирне, тому витягувати готовий пиріг буде легко.
  8. Розподіліть тісто по дну . Воно виходить м’яке і податливе, тому я не користуюся качалкою. Головне – розподілити рівномірно.
  9. Ідеально, якщо яблука для пирога будуть не дуже кислі. Наріжте їх тонкими пластинками, викладіть яблука на охолоджене тісто. Зверху залийте сметаною сумішшю.яблука для цветаевского пирога
  10. Потім потрібно прим’яти краї з бортиків форми, щоб тісто було вище начинки на 1 см. Це легко зробити звичайною ложкою.
  11. Пиріг поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 55 хвилин. Пісочне тісто підрум’яниться, а суфле схопиться. Витягувати пиріг з форми можна тільки після легкого охолодження. Неймовірно смачний цветаєвский пиріг з яблуками готовий.готовий цветаевский пиріг

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: