Цибулячки – страва закарпатської кухні

Цибулячки – це смачні рулетики з начинкою в сметанному соусі. Подавати їх можна з гарніром або як самостійну страву. Цибулячки досить смачні, підійдуть і для повсякденного меню, і до святкового.

Інгредієнти:

  • 5 штук цибулин
  • 1 кілограм свинини
  • 400 мілілітрів сметани
  • 1 склянка води
  • 2 столові ложки оцту
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка солодкої паприки
  • 1 столова ложка борошна
  • 3 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка чорного перцю

Приготування:

  1. Цибулю (4 шт.) очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Перекладаємо в миску, додаємо цукор, розминаємо руками та вливаємо оцет. Все добре перемішуємо та залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
  2. М’ясо нарізаємо пластинками та відбиваємо з двох сторін до тонкого стану. Потім солимо і перчимо з двох сторін.
  3. Беремо шматочок м’яса, кладемо на нього цибулю і згортаємо в рулетик, підвертаємо по краях. Таким чином формуємо усі рулетики.
  4. Кожен рулетик обвалюємо в борошні і перекладаємо на сковороду з розігрітою олією.
  5. Порада. Кладемо рулетики швом донизу. Обсмажуємо рулетики з двох сторін до рум’яного стану та перекладаємо на паперовий рушник.
  6. Приготуємо соус. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо на розпечену сковороду та обсмажуємо до рум’яного стану. Додаємо сметану, сіль, паприку, чорний перець та перемішуємо. Потім вливаємо воду та ще раз перемішуємо. У соус кладемо м’ясні рулетики та накриваємо кришкою. Тушкуємо все на повільному вогні 30-40 хвилин. Готову страву подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: