Цибулячки – страва закарпатської кухні
від Denzhyttya
30 Листопада, 2021
Цибулячки – це смачні рулетики з начинкою в сметанному соусі. Подавати їх можна з гарніром або як самостійну страву. Цибулячки досить смачні, підійдуть і для повсякденного меню, і до святкового.
Інгредієнти:
- 5 штук цибулин
- 1 кілограм свинини
- 400 мілілітрів сметани
- 1 склянка води
- 2 столові ложки оцту
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка солодкої паприки
- 1 столова ложка борошна
- 3 чайні ложки солі
- 1 чайна ложка чорного перцю
Приготування:
- Цибулю (4 шт.) очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Перекладаємо в миску, додаємо цукор, розминаємо руками та вливаємо оцет. Все добре перемішуємо та залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
- М’ясо нарізаємо пластинками та відбиваємо з двох сторін до тонкого стану. Потім солимо і перчимо з двох сторін.
- Беремо шматочок м’яса, кладемо на нього цибулю і згортаємо в рулетик, підвертаємо по краях. Таким чином формуємо усі рулетики.
- Кожен рулетик обвалюємо в борошні і перекладаємо на сковороду з розігрітою олією.
- Порада. Кладемо рулетики швом донизу. Обсмажуємо рулетики з двох сторін до рум’яного стану та перекладаємо на паперовий рушник.
- Приготуємо соус. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо на розпечену сковороду та обсмажуємо до рум’яного стану. Додаємо сметану, сіль, паприку, чорний перець та перемішуємо. Потім вливаємо воду та ще раз перемішуємо. У соус кладемо м’ясні рулетики та накриваємо кришкою. Тушкуємо все на повільному вогні 30-40 хвилин. Готову страву подаємо до столу.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua