Тушкована капуста з картоплею
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2021
У нашій родині дуже люблять бігос – тушковану капусту з м’ясом по-польськи.Її можна нескінченно! Все тому що варто трохи відійти від звичного рецепта – і отримуємо нову страву. Наприклад, ось ця тушкована капуста з картоплею і куркою. Вона виручає в напружені будні: готується просто, а вистачає надовго. Не просто гарнір, а повноцінний обід або ситна вечеря.
Від традиційного бігосу в ньому майже нічого немає, але так само, як і у відомій польській страві, їй потрібно настоятися. Втім, вона чудова і відразу після приготування, і на наступний день.
Інгредієнти:
- курка 400 г
- Картопля 300 г
- Цибуля 1 шт.
- морква 1 шт.
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Соняшникова олія за смаком
- печериці 150 г
- Капуста білокачанна 300 г
Приготування:
- Капусту дрібно наріжте, змішайте з натертою морквою і присипте сіллю. Примніть руками і залиште ненадовго.
- Курку наріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді разом з грибами, нарізаними пластинами, і цибулею.
- Потім викладіть курку з грибами і на тій же сковороді обсмажте картоплю в маслі до рум’янцю.
- Додайте до картоплі курку з грибами і капусту з морквою. Залийте водою і тушкуйте 20 хвилин під кришкою. Потім посоліть, поперчіть за смаком і готуйте ще 10 хвилин під кришкою. Готово!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya