Твердий сир: більше не купуємо в магазині, готуємо його самі

Всім величезний привіт! У нашій родині всі люблять твердий сир. Але знаючи скільки там хімії та іншої гидоти, намагалися купувати його дуже рідко.

Але сир, часто потрібен для приготування різних салатів, а також запіканок. І я на просторах інтернету, знайшла відмінний рецепт твердого домашнього сиру.

Перший раз коли з дітьми сир спробували, не повірили що він домашній. Він смачніший магазинного, ну і звичайно ж корисніший!

До речі, цей рецепт без всяких прянощів, і зелені. Але додавши під час приготування ці добавки, можна отримати зовсім інший смак. Так що можна експериментувати.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 л.
  • сир домашній – 1 кг
  • сіль – 1.5 ч.л. (за смаком)
  • сода – 0.5 чл.
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  1. Візьміть каструлю з товстим дном, влийте молоко з великим відсотком жирності, доведіть до кипіння, додайте сир, перемішайте, і знову доведіть до кипіння, і проваріть протягом трьох хвилин. Процідіть від сироватки.
  2. Тепер відціджений сир, покладіть назад в каструлю, її поставте на на середній вогонь, додайте солі, соди, куряче яйце. Плавте до тягучого однорідного стану, приблизно п’ять-шість хвилин.
  3. Підготуйте скляну миску, і помістіть в неї сир. Покрийте харчовою плівкою, що б сир не “обвітрився”. І залиште до повного охолодження. Ось такий домашній сир у Вас вийде!

Твердий сир: більше не купуємо в магазині, готуємо його самі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: