У 100 разів краще, ніж кетчуп. Домашній соус на зиму
Я більше не купую кетчупи з незрозумілим складом в магазинах. Тепер я готую соус, який закриваю на зиму! Намагаюся завжди заготовити побільше, щоб вистачило до нового сезону.
Продукти, які потрібні:
- Помідори – 2 кг чистої ваги, обрізаних від всього зайвого;
- Перець – 2 кг чистої ваги, очищений від насіння і плодоніжок;
- Часник – 100 г ;
- Сіль – одна стол. ложка з невеликою гіркою;
- Цукор – 2/3 склянки;
- Ароматні трави – пів чайн. ложки, але можна без них;
- Олія соняшникова рафінована – 2/3 склянки;
- 70% -а оцтова есенція – одна чайн. ложка.
Процес приготування
Спочатку підготуємо всі овочі: миємо і чистимо.
Двічі перекручуємо за допомогою м’ясорубки помідори і часник. ( Можна просто блендером)
В отриману масу всипаємо сіль, цукор, вливаємо олію, додаємо трави і ставимо на вогонь середньої інтенсивності.
В цей час стерилізуємо кришки і банки. Перші кип’ятимо у воді, а другі тримаємо над паром. За часом – 10-15 хвилин.
Дрібненько шаткуємо болгарський перчик.
Коли овочева маса закипіла, додаємо в неї перець, перемішуємо і варимо 20 хвилин.
Потім відставляємо з вогню, вливаємо оцтову есенцію і гарненько розмішуємо.
Потім , відразу ж розкладаємо по банках . Закриваємо кришками , перевертаємо всі баночки і накриваємо ковдрою. Залишаємо на 24 години і потім виносимо у холодне місце.